DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
12:52

Verstappen jelenti a csapatnak: fel és leváltáskor is ugrál az autó alatta. Utánanéz a dolognak a Red Bull, a holland sokan másokkal egyetemben visszatér a garázsba. 

Az F1-es program délután négykor folytatódik majd a második szabadedzéssel, addig pedig jönnek a "kicsik", először az F3-as, majd rögtön utána az F2-es időmérő következik. Köszönjük, hogy velünk tartottatok! :)

Nullához ért a visszaszámláló, ennyi fért bele az első szabadedzésbe. Nem meglepő módon a négy lágyakon próbálkozó pilóta zárt az élen Ricciardo-Norris-Piastri-Tsunoda sorrendben. A közepeseken Alonso bizonyult a leggyorsabbnak az Astonban. A Stake/Kick/Sauber (ki hogyan hívja őket...) nem lehet túl bizakodó, még a lágyakon sem tudtak odakeveredni az élmezőnybe.

 

Alonso maradt a közepeseken, de így is majdnem olyan jó kört ment, mint Tsunoda a lágyakon. Ezzel a sárga oldalfalú gumikon megtett köridők közül a spanyolé a legjobb. 

Van néhány új grafikánk az idei szezonra:

Ocon kiszámíthatatlannak nevezte az Alpine autóját a rádión, versenymérnöke azonban megnyugtatta, szerintük csak a szél miatt szenved a francia. 

Valtteri Bottas is kipróbálta magát a lágyakon, de csak a kilencedik pozícióig jött föl, közel fél másodpercre van az élen álló Ricciardótól.

A szépnevű Visa Cash App RB is villant a lágyakon: Daniel Ricciardo áll az élre, Yuki Tsunoda a negyedik.

Így állunk most, 25 perc van hátra:

Lando Norris is immár a lágyakon száguld, át is veszi a vezetést Piastritól 1:32:901-gyel. 

Meg is van az első lágyakon futott idő - Oscar Piastri ugrik az élre a McLarenben egy 1:33:113-as körrel, bő négytizeddel megelőzve Verstappent. 

A mezőny legvégén egyelőre a Haas tanyázik, de az Alpine és a Kick Sauber sem tűnik túl ütőképesnek eddig...

Bő negyed óra elteltével immár mindenkinek van mért köre az edzésen, az időeredmények pedig folyamatosan javulnak. Most éppen Alonso jön föl az első öt közé, Verstappen továbbra is vezet. Mindenki a közepes keverékeket nyúzza jelenleg. 

Sergio Perez felugrik csapattársa mögé, Verstappen pedig a csapatrádión panaszkodik: "Mérföldekkel el vagyunk csúszva." Ahhoz képest nem néz ki rosszul az ideje a többiekhez képest...

Már tíz perce próbálgatják magukat a pilóták. Kicsit sem meglepő módon Max Verstappen áll az élen, mögötte Carlos Sainz, a két Mercedes, majd a másik Ferrari, Charles Leclerc következik. 

Lando Norrisnak jelenti a McLaren, hogy elég erős a szél a pályán. Ez még fontos tényező lehet a hétvégén.

Kint is vannak az első autók a pályán, kezdődhet a körözés. Guanyu Zhou rögtön jelenti a csapatrádión: nem működik a fékje. 

Addig is itt van az idei főcím:

 

Visszatértünk!  Üdvözlünk mindenkit a szezon első edzésének élő szöveges közvetítésén! Nemsokára pályára gurulnak az autók, jön a Bahreini Nagydíj első szabadedzése.