DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
13:01

Zöld jelzés, indulunk!

Kint a kockás zászló: Charles Leclerc mesterhármasig jut, vagyis az első és a második szabadedzés után a harmadikon is övé a legjobb idő, de iszonyatosan szoros az élmezőny, számolni kell a Mercedesszel és Max Verstappen is pokoliak gyors lett a végére. 16:00-tól jövünk az időmérővel, addig köszönjük a figyelmet!

Ricciardo-Vettel-Alonso a 11-13. helyen - ők azért nagyon nem lehetnek elégedettek.

Norris a hetedik, vagyis a középmezőny elején, alig elmaradva Pereztől!

A McLaren még csak most rakta fel a lágy keveréket, Norris jön fele próbálkozni.

Verstappen a másodikm 72 ezredre van csak Leclerc-től, Hamilton pedig negyedik, egy tizeden belül van Russellhez képest. Iszonyatosan szoros az elej!

 

Verstappen is jön még egy próbálkozásra. Rögzítsük, hogy Vettel a kilencedik, Stroll a tizenkettedik, az Aston tegnapi formája is megmaradt.

Amíg a Ferrari az utolsó szektorban igazán gyors, addig a Mercedes az elsőben tűnik biztatónak, mindkét autó jó időt futott eddig mindig, Russell pedig jelenleg el is vitte az eddigi legjobb szektoridőt.

Hopp, vissza minden! George Russell a második helyre hozza be a Mercedest, másfél tizedet kap Leclerc-től, kettőt ad Sainznak!

Hamilton megelőzi Russellt, de mást nem, 1,1 másodperc a hátránya Leclerc-hez képest. Mégsem talált semmit a Mercedes?...

Második ütések: Sainz átveszi a vezetést, de csak pár másodpercig, mert Leclerc is odaver és 357 ezredet ad csapattársának! Eddig nagy a különbség ezen a hétvégén a két Ferrari között. A Mercedeseket pedig Kevin Magnussen és Valtteri Bottas is megelőzi!

Érdekesség: Hamilton ötkörös gumikon futotta ezt az idejét. A DRS-t viszont megcsinálta neki a csapat.

Hamilton a hatodik, másfél tizedet kap Russelltől - viszont több mint hétre vannak Leclerc-től.

Verstappen szerint a Red Bull orrtolós a lassú kanyarokban, főleg az utolsó sikánban veszít időt, de nem akar változtatni a beállításokon.

Gasly egyetlen kör megtétele nélkül befejezte az edzést - korábban mutattuk, hogy füstölt valami az AlphaTaurinál, a csapat pedig most jelentette, hogy hibát találtak az autónál, amit ki kell vizsgálni, így viszont nem tudnak pályára gurulni ezen a gyakorláson.

Verstappen a második, szűk két tizedet kap Leclerc-től - érvényesül az egykörös papírforma.

Perez megelőzi Russellt, egy tizeden belülre jön Sainzhoz képest, ő a harmadik - jön Verstappen is.

Perez egy hetedik időt tud egyelőre, Verstappennek még nincs mért köre.

Russell 8 tizedet kap Leclerc-től, Hamilton több mint egy másodpercet, de ő valamiért nem nyitotta a DRS-ét - mi lesz a Mercedesszel?

Leclerc 1:20,2-vel nyit, két tizedet ad Sainznak.

Sainz beköszön, 1:20,4-gyel átveszi a vezetést!

Eddig öt autó futott kört, de Mick Schumacherét nem nevezhetjük gyorsnak - a német jobb hátsó féke kigyulladt.

Egyelőre váratlan csend honol a pályán, csak pár autó dolgozik, pedig már bő tíz perc eltelt - a tegnapi nyüzsgésnek most nyoma sincs.

43 Celsius-fokos az aszfalt - nagyon magas, de mégsem annyira, mint a tegnapi adat. Még.

Bottas 1:21,3-mal veszi át a vezetést, megcsinálták a tegnap a pályán megálló Alfát.

Gasly autója lángra kapott a bokszban, most a garázsban is terjeng a füst.

Norrisé az első idő, 1:23,6 és egyelőre csak ő jött ki közepes keverékkel, a többiek a keményet rakták fel a bejáratós körökre.

Csak az íze kedvéért: Adrian Newey-ék tegnap zöld Red Bullt ittak...

Egyébként bár a Red Bull versenytempója nagyon erős, egyáltalán nem mindegy, hogy hova kvalifikál Max Verstappen: Barcelonában 31-ből 28 alkalommal olyan pilóta nyert, aki az első sorból rajtolhatott.

Ma is meglehetősen meleg van, a tegnap sokszor emlegetett gumikopással ezúttal is számolni kell.

Közben a hétvége egyik legfőbb sztorija továbbra is az Aston Martin másolási ügye, illetve a Red Bull reakciója - a legfrissebb fejlemények itt olvashatók

A nap fő kérdése egyébként a Mercedes tempója lesz: tegnap mindenki elhitte nekik, hogy ott vannak az élmezőnyben vagy legalább annak közelében és jelentőset javultak az eddigiekhez képest, de meglátjuk, hogy akkor is tartják-e a formájukat, amikor van tét.

A nap fő kérdése egyébként a Mercedes tempója lesz: tegnap mindenki elhitte nekik, hogy ott vannak az élmezőnyben vagy legalább annak közelében és jelentőset javultak az eddigiekhez képest, de meglátjuk, hogy akkor is tartják-e a formájukat, amikor van tét.

Pénteken egy körön a Ferrari volt a leggyorsabb, mindkét szabadedzést Charles Leclerc zárta az élen, de nem lehetett maradéktalanul elégedett, mert a hosszabb etapokon mutatott tempó alapján a Red Bull egyértelműen a maranellóiak előtt jár. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan elrajtol a Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzése. Egy órán át zajlik majd a körözés, annak végétől számítva pedig két órával később már az időmérő veszi kezdetét.