DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
23:08

Íme a végeredmény! Leclerc rajtolhat az élről vasárnap az első Miami Nagydíjon, mely 21:30-tól veszi kezdetét holnap. Tartsanak velünk akkor is, mára köszönjük a figyelmüket!

Itt a vége! Max Verstappennek nincsen válasza, így tehát a maranellóiak örülhetnek a szombati nap végén. Leclerc megszerezte a pole-pozíciót, Sainz indulhat mellőle, mögöttük pedig Verstappen és Perez foglalhatnak majd helyet. A holland pilóta elhibázta az utolsó körét, így már nem maradt lehetősége javítani. Mögöttük Bottas, Hamilton, Gasly, Norris, Tsunoda, és Stroll zárják az első tízet.

A két Ferrari az első sorban egyelőre! Leclerc 1:28.796-ot megy, Sainz pedig 190 ezreddel marad le.

A jelenlegi legjobbak közül Carlos Sainz még sosem nyert időmérőt, most komoly esélye mutatkozik erre.

Némileg visszább hült az aszfalt hőmérséklete, most kicsivel 50 fok alatt van, a levegőé viszont továbbra is 33. Nem sokat hült az idő a végére.

Lance Stroll gurul elsőként a pályára, de szép sorban jönnek mögötte a többiek is. Az élmezőnyből a Ferrarik álltak a sor elejére.

Durván öt perc maradt még az időmérőből, amely továbbra is nagyon izgalmas. Mindenki visszajött a bokszutcába, és az utolsó körére készül.

Max Verstappen kerül az élre az első próbálkozások után. A holland 1:28.991-el vezet, mindössze 64 ezreddel Leclerc, és 80 ezreddel Sainz előtt. Perez már öt tizednél is többet kapott a negyedik helyen, mögöttük pedig Bottas, Hamilton, Norris, Tsunoda, Stroll, és Gasly a sorrend egyelőre. 

Zöldre váltott a lámpa, jön az utolsó szakasz, ahol eldől, ki lesz az első, aki pole-t szerezhet Miami utcáin.

Vizsgálat alatt volt Carlos Sainz és Fernando Alonso, aminek oka egy feltartásos eset volt, de végül nem lesz további intézkedés az ügyben.

Ez a szakasz sem volt unalmas, most pedig jön a Q3, ami egy izgalmas Ferrari-Red Bull csatának ígérkezik.

Alonso, Russell, Vettel, Riccardo, és Schumacher estek ki a Q2 végén. A Mercedes pilótája képes lehetett volna továbbmenni, ám egy újabb hiba vetett véget ennek.

Megint nagyon szoros csata után dőltek el a dolgok. Az Aston Martin pilótái nagyszerű köröket mentek, de Sebastian Vettel még így is kiesett. Fernando Alonso sem örülhet, aki 32 ezreddel maradt le a Q3-ról.

Itt a vége, de a körét még mindenki befejezheti.

Már csak bő egy perc a Q2-ből, a McLarenek pedig nem állnak valami fényesen. Norris 11, Ricciardo 15.

George Russell elmozdult a kieső zónából, a hetedik helyig ugrott fel, így ezzel Lando Norrist tolta ki a továbbjutó helyekről.

Itt a válasz Verstappennek! Charles Leclerc veszi át a vezetést 1.29.130-as idővel. A monacói lila utolsó szektort ment.

Szinte mindenkinek megvolt az első lövése, Lance Stroll, Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, és George Russell áll kieső helyen, de a Mercedes tehetségének még nem volt mért köre, legutóbbi próbálkozásába pedig belehibázott.

Max Verstappen a hétvége eddigi legjobb körét futja meg! 1:29.202-vel kerül az élre. Perez, Sainz, Leclerc, Hamilton zárja az első ötöt jelenleg.

Guanyu Zhou panaszkodott a forgalomra az előző szakasz végén, az alábbi képen pedig jól látszik, mennyire igaza volt. Nem volt egyszerű dolga egyik versenyzőnek sem.

Kezdetét veszi a Q2, 15 perc áll a versenyzők rendelkezésére.

Charles Leclerc nyerte a Q1-et. Az első négy helyet a Ferrari és a Red Bull pilótái foglalták el, Lewis Hamilton pedig befért az ötödik helyre. A brit versenyző mögött elég kicsik voltak a különbségek, jól látható mennyire kevesen múlt a továbbjutás.

Itt a vége, nagy csata után végül Kevin Magnussen, Guanyu Zhou, Alexander Albon, és Nicholas Latifi búcsúznak a Q1 után.

Leintik közben az első szakaszt, de nagy tűzijáték várható még a végén.

Mick Schumacher úgy tűnik, megmenekülhet. Egészen jó időt ment a német, 1:30.645-el a kilencedik, de Hamilton is megnyugodhat, mert az ötödik helyre ugrik fel.

Nagyon kicsik a különbségek a középmezőnyben, a helyzet pedig folyamatosan változik. A két AlphaTauri már a legjobb tízen belül, a forgalom pedig meglehetősen nagy a pályán.

Belül a Q1 utolsó öt percén, Hamilton, Gasly, valamint a két Williams áll kieső helyen, de Yuki Tsunoda is veszélyben van.

Fernando Alonso épphogy, de megérintette a falat a 16-os kanyarban. Probléma végül nem lett belőle, de eléggé kiszélesítette ezt a részt. A spanyol jelenleg a 11. helyen áll.

Megvillantak a Ferrarik is! Charles Leclerc 1:29.474-el az élen, Sainz pedig a harmadik helyen Verstappen mögött.

George Russell egyelőre a harmadik helyen van, Lewis Hamilton viszont hibázott a legutóbbi körén, így a hétszeres világbajnoknak mennie kell, ha nem akar bajba kerülni. Mindössze a 12. jelenleg.

Ocont nem számítva már csak két pilótának nincs mért ideje, Valtteri Bottas és Fernando Alonso adósak még ezzel.

Gyorsan az élre kerültek az energiaitalosok, Max Verstappen 1:30.235-el került az első helyre, csapattársa Sergio Perez pedig fél másodpercnél is nagyobb hátránnyal áll a második helyen.

Jönnek az első próbálkozások, az első hely pedig Carlos Sainzhoz került egyelőre, aki 1:30.858-al áll az élen, de folyamatosan javulnak a köridők.

Az időmérő edzés legnagyobb kérdése, hogy lesz-e piros zászló, eddig ugyanis mindegyik szabadedzésen volt legalább egy megszakítás. Legutóbb Esteban Ocon miatt, aki eléggé összetörte az autóját, így nem tud részt venni a kvalifikáción.

Zöldre váltott a bokszutca lámpája, kezdetét veszi tehát a kvalifikáció!

Kifejezetten meleg van, a levegő hőmérséklete 33, míg az aszfalté 52 fok.

Bár a Mercedesek pénteken még elég gyorsnak tűntek, a szombati harmadik szabadedzés már némileg másabb képet festett. A kvalifikáció előtti utolsó gyakorláson Sergio Perez volt a leggyorsabb Charles Leclerc és Max Verstappen előtt, a német márka autói pedig a legjobb tízen kívül zártak.

Hamarosan megkezdődik az időmérő edzés Miamiban, köszöntjük kedves olvasóinkat!