DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
22:07

Gyorsan az élre kerültek az energiaitalosok, Max Verstappen 1:30.235-el került az első helyre, csapattársa Sergio Perez pedig fél másodpercnél is nagyobb hátránnyal áll a második helyen.

Íme a végeredmény! Leclerc rajtolhat az élről vasárnap az első Miami Nagydíjon, mely 21:30-tól veszi kezdetét holnap. Tartsanak velünk akkor is, mára köszönjük a figyelmüket!

Itt a vége! Max Verstappennek nincsen válasza, így tehát a maranellóiak örülhetnek a szombati nap végén. Leclerc megszerezte a pole-pozíciót, Sainz indulhat mellőle, mögöttük pedig Verstappen és Perez foglalhatnak majd helyet. A holland pilóta elhibázta az utolsó körét, így már nem maradt lehetősége javítani. Mögöttük Bottas, Hamilton, Gasly, Norris, Tsunoda, és Stroll zárják az első tízet.

A két Ferrari az első sorban egyelőre! Leclerc 1:28.796-ot megy, Sainz pedig 190 ezreddel marad le.

A jelenlegi legjobbak közül Carlos Sainz még sosem nyert időmérőt, most komoly esélye mutatkozik erre.

Némileg visszább hült az aszfalt hőmérséklete, most kicsivel 50 fok alatt van, a levegőé viszont továbbra is 33. Nem sokat hült az idő a végére.

Lance Stroll gurul elsőként a pályára, de szép sorban jönnek mögötte a többiek is. Az élmezőnyből a Ferrarik álltak a sor elejére.

Durván öt perc maradt még az időmérőből, amely továbbra is nagyon izgalmas. Mindenki visszajött a bokszutcába, és az utolsó körére készül.

Max Verstappen kerül az élre az első próbálkozások után. A holland 1:28.991-el vezet, mindössze 64 ezreddel Leclerc, és 80 ezreddel Sainz előtt. Perez már öt tizednél is többet kapott a negyedik helyen, mögöttük pedig Bottas, Hamilton, Norris, Tsunoda, Stroll, és Gasly a sorrend egyelőre. 

Zöldre váltott a lámpa, jön az utolsó szakasz, ahol eldől, ki lesz az első, aki pole-t szerezhet Miami utcáin.

Vizsgálat alatt volt Carlos Sainz és Fernando Alonso, aminek oka egy feltartásos eset volt, de végül nem lesz további intézkedés az ügyben.

Ez a szakasz sem volt unalmas, most pedig jön a Q3, ami egy izgalmas Ferrari-Red Bull csatának ígérkezik.

Alonso, Russell, Vettel, Riccardo, és Schumacher estek ki a Q2 végén. A Mercedes pilótája képes lehetett volna továbbmenni, ám egy újabb hiba vetett véget ennek.

Megint nagyon szoros csata után dőltek el a dolgok. Az Aston Martin pilótái nagyszerű köröket mentek, de Sebastian Vettel még így is kiesett. Fernando Alonso sem örülhet, aki 32 ezreddel maradt le a Q3-ról.

Itt a vége, de a körét még mindenki befejezheti.

Már csak bő egy perc a Q2-ből, a McLarenek pedig nem állnak valami fényesen. Norris 11, Ricciardo 15.

George Russell elmozdult a kieső zónából, a hetedik helyig ugrott fel, így ezzel Lando Norrist tolta ki a továbbjutó helyekről.

Itt a válasz Verstappennek! Charles Leclerc veszi át a vezetést 1.29.130-as idővel. A monacói lila utolsó szektort ment.

Szinte mindenkinek megvolt az első lövése, Lance Stroll, Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, és George Russell áll kieső helyen, de a Mercedes tehetségének még nem volt mért köre, legutóbbi próbálkozásába pedig belehibázott.

Max Verstappen a hétvége eddigi legjobb körét futja meg! 1:29.202-vel kerül az élre. Perez, Sainz, Leclerc, Hamilton zárja az első ötöt jelenleg.

Guanyu Zhou panaszkodott a forgalomra az előző szakasz végén, az alábbi képen pedig jól látszik, mennyire igaza volt. Nem volt egyszerű dolga egyik versenyzőnek sem.

Kezdetét veszi a Q2, 15 perc áll a versenyzők rendelkezésére.

Charles Leclerc nyerte a Q1-et. Az első négy helyet a Ferrari és a Red Bull pilótái foglalták el, Lewis Hamilton pedig befért az ötödik helyre. A brit versenyző mögött elég kicsik voltak a különbségek, jól látható mennyire kevesen múlt a továbbjutás.

Itt a vége, nagy csata után végül Kevin Magnussen, Guanyu Zhou, Alexander Albon, és Nicholas Latifi búcsúznak a Q1 után.

Leintik közben az első szakaszt, de nagy tűzijáték várható még a végén.

Mick Schumacher úgy tűnik, megmenekülhet. Egészen jó időt ment a német, 1:30.645-el a kilencedik, de Hamilton is megnyugodhat, mert az ötödik helyre ugrik fel.

Nagyon kicsik a különbségek a középmezőnyben, a helyzet pedig folyamatosan változik. A két AlphaTauri már a legjobb tízen belül, a forgalom pedig meglehetősen nagy a pályán.

Belül a Q1 utolsó öt percén, Hamilton, Gasly, valamint a két Williams áll kieső helyen, de Yuki Tsunoda is veszélyben van.

Fernando Alonso épphogy, de megérintette a falat a 16-os kanyarban. Probléma végül nem lett belőle, de eléggé kiszélesítette ezt a részt. A spanyol jelenleg a 11. helyen áll.

Megvillantak a Ferrarik is! Charles Leclerc 1:29.474-el az élen, Sainz pedig a harmadik helyen Verstappen mögött.

George Russell egyelőre a harmadik helyen van, Lewis Hamilton viszont hibázott a legutóbbi körén, így a hétszeres világbajnoknak mennie kell, ha nem akar bajba kerülni. Mindössze a 12. jelenleg.

Ocont nem számítva már csak két pilótának nincs mért ideje, Valtteri Bottas és Fernando Alonso adósak még ezzel.

Jönnek az első próbálkozások, az első hely pedig Carlos Sainzhoz került egyelőre, aki 1:30.858-al áll az élen, de folyamatosan javulnak a köridők.

Az időmérő edzés legnagyobb kérdése, hogy lesz-e piros zászló, eddig ugyanis mindegyik szabadedzésen volt legalább egy megszakítás. Legutóbb Esteban Ocon miatt, aki eléggé összetörte az autóját, így nem tud részt venni a kvalifikáción.

Zöldre váltott a bokszutca lámpája, kezdetét veszi tehát a kvalifikáció!

Kifejezetten meleg van, a levegő hőmérséklete 33, míg az aszfalté 52 fok.

Bár a Mercedesek pénteken még elég gyorsnak tűntek, a szombati harmadik szabadedzés már némileg másabb képet festett. A kvalifikáció előtti utolsó gyakorláson Sergio Perez volt a leggyorsabb Charles Leclerc és Max Verstappen előtt, a német márka autói pedig a legjobb tízen kívül zártak.

Hamarosan megkezdődik az időmérő edzés Miamiban, köszöntjük kedves olvasóinkat!