DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
23:21

Az első szabadedzés Charles Leclerc sikerét hozta a Ferrarival, de a fő érdekesség talán az volt, hogy mintha elkezdett volna piskákolni némi fény a Mercedes alagútjának végén, hiszen George Russell második lett. Először érkezett komolyabb fejlesztési csomaggal a címvédő alakulat, a kezdés egyelőre biztató - remélhetőleg most még tisztább képet kaphatunk majd arról, hogy tényleg történt-e előrelépés.

Ezzel meg is köszönjük a figyelmet mára, holnap - vagyis dehogy holnap, már ma! - jövünk majd a harmadik edzéssel és az időmérővel, meg persze nap közben a legfontosabb értékelésekkel péntekről. Tartsatok akkor is velünk, most pedig jó éjszakát!

Itt a teljes végeredmény:

És közben lepörgött az óra, Russell a leggyorsabb a Mercedesszel. Érdekes...

Vettel is forog egyet - van azért hiba bőséggel az új pályán.

Magnussen mutat még be egy megforgást abban a kanyarban, ahol az FP1-en Bottas oda is csapta az autóját.

A top 10 második fele is szokatlan nevekkel van tele: Alonso, Norris, Gasly, Zhou, Ocon és Magnussen. De persze meg kell jegyezni, hogy Sainz és Verstappen is érdemi idő nélkül az élbolyból (Bottas meg ki sem jött a korábban említett okokból kifolyólag).

A legtöbben a közepes keverékű abroncsokon így az utolsó percekben, a csapatok megpróbálnak némi versenytempót szimulálni a hajrában, így aligha változik már a Russell, Leclerc, Perez sorrend az élen. Perez közben egy elfékezést mutatott be Vettellel csatázva.

Az F1 szójátéka a pole-pozícióval üt így hajnali fél 1-hez közeledve - mi csak annyit jegyeznénk meg, hogy ezek a sellők is élethűbbek, mint a kamukikötő...

Újra zöld jelzés, szűk kilenc perce maradt még a csapatoknak.

Latifi azt kérdezte rádión, hogy jól rögzítették-e a bal hátsó kerekét, aztán viszont a hajtás szállt el az autójából.

Újabb piros zászló, Nicholas Latifi állt félre a Williamsszel.

Lesznek még itt bajok a bokszutca kijáratánál, most épp Russell került Vettel útjába.

Így állunk 20 perccel a vége előtt - Russell vezet Leclerc és Perez előtt:

Miközben pedig Verstappen problémáival voltunk elfoglalva, rövid időre Leclerc állt az élre, viszont most már Russell vezet a Mercedesszel 1:29,9-es idővel! Hamilton pedig harmadik - nocsak, tényleg feltámadni látszik a címvédő alakulat?

Mindez képen:

Strollnak kellett kerülnie a szinte megálló Verstappent az imént... Valami komoly gond volt a Red Bullnál...

Furcsa, még némi füst is száll fel Verstappen jobb hátsó kerekénél. Sőt, ki is gyulladt ott valami! Visszaevickél azért a bokszba a címvédő...

Verstappen is a pályán, de valami nem stimmel a kormányzással, jelenti a rádión a világbajnok. Úgyhogy hívják is vissza megint a bokszba.

Eltakarították közben Sainz autóját, így 31 perccel a vége előtt újraindult az edzés.

Ketten nem gurultak amúgy eddig pályára: Verstappen és Bottas. Utóbbi Alfája az FP1-es bukás után még korántsem készült el, de Verstappen Red Bullja is eléggé szét van kapva a garázsban. A hollandnak is voltak egyébként gondjai már az első edzésen is, Horner szerint kissé túlmelegedett az autója.

Háttal csúszott bele a falba a spanyol:

Ezzel Sainz edzésének vége is.

Elképesztő vesszőfutásban a spanyol, Melbourne és Imola után újabb ki nem kényszerített hiba a spanyoltól, aki csúnyán össze is töri a Ferrarit a 14-es kanyarban.

Carlos Sainz a falban, piros zászló!

Érdekes, a Haasnál "típushiba" lehet az imént említett, mert Magnussen autóján pedig a másik oldalán repült le egy kis elem az oldaldobozról. Közben pedig egy kép Perez forgásáról:

Sainz javít, először az 1:30-as tartományban bárki is Miamiban.

Érződik, hogy még nem tökéletes a tapadás: Sergio Perez forgott meg a Red Bull-lal a 7-es kanyarban.

A Haasnál is adódott némi gond: Mick Schumacher autójának oldaldobozán keletkezett egy kisebb sérülés az egyik hűtőnyílásnál.

Sainz 1:31,463-ra javít, de még ez is négy tizeddel lassabb, mint Leclerc FP1-es eredménye.

Máris van egy-két hiba, Albon és Stroll is megismerkedett a bukótérrel.

1:32,9-es idővel vezet pillanatnyilag Ocon, de még egyrészt a közepes gumikon van, másrészt ennél voltak jobb körök is az első edzésen.

Mi is ismerkedünk még a pályával, a látványra mindenesetre panasz nem lehet:

Elindult az FP2, Sainz, Norris, Latifi és Stroll is a pályára hajtók között. Bízhatunk benne, hogy az átlagnál akciódúsabb lesz ez az edzés is az ismeretlen helyszín miatt.

Közben hozott néhány ítéletet a felügyelőség: Esteban Ocon figyelmeztetésben részesítették a nem biztonságos kiengedés miatt (azért őt, és nem a csapatot, mert az Alpine jelzett neki, hogy álljon meg), amiért George Russell előtt hajtott ki a bokszutcában a garázsából; Daniel Ricciardo és Mick Schumacher majdnem-ráfutásos incidensének ellenben nem lett következménye.

Az időjárás már majdnem több mint kellemes Miamiban: 32 fok a levegő, 41 az aszfalt hőmérséklete. Nem fáznak, na.

Sok szeretettel köszöntünk ismét mindenkit ezen a késői órán, rövidesen indul a Miami Nagydíj második szabadedzése - tartsatok velünk a következő bő egy órában!