DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
16:22

Húsz perc után Hamilton is pályára hajt, ahol például Leclerc éppen szenved. Tegnaphoz hasonlóan ma sem ússza meg körtörlés nélkül. Ma szerencsére nem veszélyeztet ez semmit.

Köszönjük szépen a figyelmet, hamarosan jövünk az összefoglalóval, és talán hamarosan arra is választ kapunk, mi lesz a két vb-aspiráns ügyéből.

Vége a második edzésnek is. Alonso az élen maradt, ahogy Verstappen is a másodikként zár. Bottas a harmadik helyre lépett előre még. 

Némi javítás így a végére a Mercedesektől: Bottas 4., Hamilton 5. Alonso továbbra is az élen és a garázsban, és a második Verstappen is.

Hamilton is nekiveselkedett egy gyorsabb körnek, ami a 8. helyre elég. Csak nézzünk rá a legjobb tízre, mennyire vegyes: Alonso, Verstappen, Ocon, Perez, Giovinazzi, Sainz, Leclerc, Hamilton, Raikkönen és Stroll.

Egy kis érdekesség: ennyire gyors az Alpine.

 

A címvédőn kívül Bottas az egyetlen, aki szintén inkább a garázsból figyeli a történéseket. De ebben a pillanatban Hamilton újra elhagyja a bokszutcát.

Miközben Verstappen Alpine-szendvicsbe került az élen, Hamilton egyáltalán nem erőltet semmit. Némi körözés után újra a bokszban ül, és nem zavarja, hogy csak a 18. 

Tegyük hozzá, hogy a lágyakkal, de ez a nyolc tized Verstappen előtt akkor is erős.

Hoppá, Alonso az élen!

Szépen lassan mindenki visszacsatlakozik a körözésbe, de hogy mennyire nem mérvadó ez az edzés, jól jelzi az, hogy például Raikkönen is még mindig a negyedik helyen áll, de egészen elöl a két Williams is, 8. és 10. helyen. Russell egyébiránt tegnap először kapott ki időmérőn csapattárstól a Williamsnél.

Némi változás az eredményjelző első felében, Perez feljött a második helyre, de Verstappentől így is nyolc tizedet kap.

A mezőny nagy része a bokszban üldögél, de például Verstappen és a Mercedesek a pályán.

Az edzés fele már le is telt, így áll az első tíz.

Hamilton egyelőre csak a 13., nem a gyorskörre dolgozik.

Dicsérjük meg Esteban Ocont: a közepes keverékekkel közvetlenül Verstappen mögé ugrott. 

Még mindig nem a legjobb, de ez már egy combosabb idő Verstappentől: 1:12.102, több, mint egy másodpercet ad a csapattársnak.

A gumiválasztás vegyes, Perez a lágyakkal az első, de Tsunoda mögötte például a lágyakon jegyezte az idejét. Mazepin egyenesen a kemény keverékekkel gyakorol.

Perez 1:13.359-cel az élre is áll. Ezek messze elmaradnak még a tegnapi időktől, de ezen a szabadedzésen nem is feltétlenül a leggyorsabb kör a lényeg.

Lassan érkeznek a nagyok is, Perez és a két Ferrari már kint a pályán. 

Egyelőre csak a kisebb csapatok autói köröznek, közülük is Raikkönen a leggyorsabb.

Közben egy születésnaposunk is van: Lando Norris 22 éves lett ma!

Rajtpróbákhoz sorakoznak a versenyzők. Nem véletlen, a hétvégén kétszer is szükség lehet egy jó startra.

Indul az edzés, Stroll az első, aki a pályára hajt.

Visszatérve Hamiltonra, a vasárnapi futamot már biztosan nem kezdi az élen, hiszen újabb motorcsere miatt öthelyes rajtbüntetés vár rá. Nem az ő hétvégéje ez eddig, ami amiatt különösen rossz hír, hogy a vb-címhez már stabil jó teljesítményre és pontszerzésre lenne szükség, Verstappen előtt lehetőleg.

Kellemes idő van, fehérebb felhőkkel, mint tegnap ilyenkor. A levegő 18, az aszfalt 47 fokos. 

Érdekesség, hogy a Mercedes autóját tegnap este lefoglalták, de ez nem jelenti azt, hogy ki kellene hagyniuk a szabadedzést. Csak a hátsó szárnyat tartja meg további vizsgálatokra az FIA, amit most egy másik darabbal kell helyettesíteniük. 

Ha végre dűlőre jutnak majd a felügyelők, az alapvetően befolyásolhatja a mai sprintkvalifikációt. Hamiltont a kizárás fenyegeti, amivel a rajtrács végére kerülne, de Verstappennél is fennáll ez a lehetőség. A véget nem érő ügy a tegnapi időmérő óta húzódik... 

A nap híre kétségkívül, hogy mind Max Verstappent, mind Lewis Hamiltont vizsgálat alá vonták. A címvédő DRS-e a jelek szerint nem felel meg a technikai szabályoknak, a holland pedig azzal került bajba, hogy az időmérő után a Mercedes hátsó szárnyát tapogatta... Nemrég jöttek ki a Mercedes képviselői is a versenyfelügyelőktől, hamarosan frissebb hírekkel tudunk szolgálni. 

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit a Sao Pauló-i Nagydíj második edzésén, mely ezúttal rendhagyó módon szombaton van. A szezon harmadik és egyben utolsó sprinthétvégéjén járunk, így az időmérő már tegnap lezajlott, ma pedig a vasárnapi rajtrácsot eldöntő sprint előtt még van egy gyakran feleslegesnek titulált gyakorlás.