DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
21:51

Az első tréningen egyébként Valtteri Bottas volt a leggyorsabb Lewis Hamilton és Max Verstappen előtt, de nagyon szoros volt az állás: 123 ezred fedte le az éllovas triót.

Ezzel itt köszönjük is a figyelmet, folytatás holnap 18 órakor - de addig is érkezünk majd a legfontosabb értékelésekkel és legfrissebb hírekkel!

Íme, a teljes végeredmény:

Véget is ért a második szabadedzés, Verstappené az első hely a Mercedesek előtt, akikhez Perez is közel van - a holland viszont négy-öt tized előnyben.

A McLarenek amúgy megint tízen kívül: Norris a 12., Ricciardo a 15. helyen.

Mindhárom szektorban Honda-motoros autó a leggyorsabb:

Nicholas Latifi hibázott az utolsó kanyarnál: nem sokon múlt, hogy ne ütközzön a falnak.

Nem Russell az egyetlen, akinek váltógond miatt idejekorán véget ért az edzése: Daniel Ricciardo McLarenjén hasonló problémát észleltek.

Alonsónak volt egy kisebb megbicsaklása. Nem sokkal korábban Ocon arra panaszkodott, hogy az Alpine "magától kanyarodik".

Ez a sorrend már aligha fog változni, a csapatok ugyanis szokás szerint már főként versenyszimulációkat teljesítenek.

A két élgárda mögött megint Gasly és a két Ferrari tűnik a legerősebbnek: Sainz, Gasly, Leclerc, Tsunoda a sorrend az 5-8. helyeken.

Akartuk írni, hogy helyet cseréltek az élcsapatok másodhegedűsei, mert Perez bejött Bottas elé, de erre a finn is javított, s ő még Hamiltont is átugrotta - de még így is négy tized a hátránya.

A Williams meg is erősítette, hogy Russell számára véget ért a nap.

Félidei állás:

Jönnek az időmérős szimulációk: Hamilton ideiglenesen vezetett, de tényleg csak ideiglenesen, mert Verstappen fél másodperccel visszavette tőle az első helyet.

Kevésbé vicces jelenetek a Williamsnél: Russell már "civilben", aligha folytatja az edzést a váltóhiba után.

Vicces jelenetek Vettelnél: rossz helyre állt be a bokszban az Aston Martin németje.

Bottas most beugrik a második helyre, bő egy tizedmásodperc a hátránya Verstappennel szemben.

Húsz perc elteltével Perez, Tsunoda, Perez az első három. Norris a negyedik, ez nagy előrelépés a McLaren gyengécske első edzése után. Bottas nyolcadik, Hamilton csak tizenkilencedik, de neki volt egy elvett köre is.

Azért visszahozta valahogy a bokszba az autót a brit, akinek volt egy fura beszélgetése a mérnökével, hogy válthat-e fokozatot vagy sem. A visszajátszásból pedig az is látszott, hogy a csapatnál már a kiengedéskor fogták a fejüket, valamit elszúrhattak.

George Russell jelzi a rádión, hogy valami gond van a váltóval. Elég lassan is csordogál a Williams.

Már 1:17-es tartományban Verstappen. Eközben Hamilton és Bottas is elmérte egy ízben az első féktávot, de most már a brit is a kijelölt helyen tért vissza a pályára. A hétszeres vb-első szerint lőttek is annak a szett guminak.

Verstappen közben 1:18,2-re javított, Perez pedig második, majd Gasly és Tsunoda a további sorrend - a Red Bull és a Honda is aláírná ezt az állást.

Az iménti tumultuózus jelenetek:

Jönnek az első köridők is: a vb-éllovas Max Verstappen 1:18,818-nál jár - nem, nem csak ez a két számjegy működik a billentyűzetünkön...

Olyannyira sokan jöttek ki már a pályára, hogy kissé fel is torlódtak a Foro Solnál. Hamilton "őrületnek" is nevezte a tumultust.

Többen is követik a 2007-es világbajnok példáját, a pálya pedig még mindig igen poros helyenként, főleg a célegyenesben húznak porfelhőt az autók maguk után.

El is indult az FP2, méghozzá már most népes lelátók előtt. Raikkönen az első pályára guruló.

Kiváló az időjárás Mexikóban: 21 fokos a levegő, 43 fokos az aszfalt, süt a Nap.

Kezdjük rögtön azzal, hogy az első edzés óta látogatást tett a felügyelőknél Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen is, miután egy hibájuk után nem a kijelölt helyen tértek vissza a pályára az első kanyarkombinációban. Végül mindkét pilóta megúszta egy megrovással, mindkettejüknek ez volt az első 2021-ben.

Köszöntjük ismét az olvasókat, már negyed óra sem választ el minket a Mexikóvárosi Nagydíj második edzésétől - tartsatok velünk ezen a kései órán is!