DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
18:57

Dicsérjük meg a hollandot: mindössze 129 ezred a lemaradása úgy, hogy kettővel keményebb (és ezáltal elméletileg lassabb) keveréken próbálkozik az edzés eleje óta.

Köszönjük a figyelmet! Jöhet némi pihenő, aztán jövünk vissza a második edzéssel. tartsatok akkor is velünk!

Véget ért az első edzés, kettős Mercedes-vezetéssel. Hamilton nem lehet nyugodt, ugyanis jelenése lesz a versenyfelügyelőknél.

Közben érdekes technikai probléma támadt a közvetítésben: egy füstjelző kitartóan próbálja felvenni a versenyt a versenyautók hangjával...

Leclerc valószínűleg a szívbajt hozta a Ferrarira. Miután az edzés nagy része az autó javításával telt, megint közel csúszott a falhoz. 

Újra mindenki a pályán, a leggyorsabb körökre azonban ne most számítsunk.

Az utolsó tíz percen belül járunk időközben. Repül az idő! Bottas, Hamilton, Verstappen, Gasly, Perez, Sainz, Leclerc, Ocon, Vettel, Tsunoda az első tíz. Érdekes tendencia ez a konstruktőri harmadik hely szempontjából is.

Az élen állók egyelőre a bokszban. Amikor a két Mercedes a pályán volt, gyorsan lejátszottak egymással egy meccset az idők tekintetében. Hamilton megelőzte Bottast, de csak addig, amíg a finn be nem fejezte a saját körét.

Helyzetjelentés Leclerc-ről: még nem erőlteti egyelőre, de Stroll-lal már meggyűlt a baja, miután a kanadai nem volt épp úriember, mikor utolérte őt.

Még csak péntek van, de az FIA már vizsgálódhat. Ezúttal Raikkönen volt az, aki nem a megfelelő útvonalon tért vissza a pályára.

1-2-3, Bottas az élen! 123 ezreddel.

És Leclerc is a pályán! Összekalapálták a Ferrarit. Sainz 5., vajon a monacói mire lesz képes?

Jajaj, Perez jó körön volt, de a testvércsapatban Tsunoda feltartotta...

Perez is a pályán, óriási ováció közepette. Hagyja-e vajon nyerni a Red Bull, ha a helyzet úgy hozza?

Most már Verstappen is a piros oldalfalú Pirellikre váltott, és a Mercedesek elé be is fészkeli magát az élre. 1:18.464 az ideje, majdnem négy tizedet az Bottasnak.

Érdemes volt várni a Ferrarira: Leclerc ugyan még mindig a bokszban, de Sainz a két Mercedes között a második helyen!

Érdekes háttérinformációt kapunk közben Ricciardóról: sorozatban 33 futamot fejezett már be, ezzel pedig ő a legjobb jelenleg.

Közben elértük a féltávot. A Hamilton-Verstappen párbaj már zajlik. A kisbikáknak ez jó hétvégéjük lehet, Gasly és Tsunoda is előkelő helyen. A McLaren szolidan kezdett, a Ferrarikat pedig várjuk meg, mert egyelőre egyéb problémákkal küzdenek.

Ez a hétvége sem múlik el motorbüntetés nélkül, ezúttal Stroll és Tsunoda a szerencsés.

De ahogy ezt kimondtuk, Hamilton máris fordít. Egy újabb parázs csata előkészítése?

Verstappen nem hagyja magát: még mindig a kemény gumikon Hamilton elé repül. A pálya folyamatosan tisztul, így az idők is egyre jobbak.

Komoly szerelés a Ferrari és a Red Bull bokszában is: Leclerc és Perez autóján is ügyködnek a szerelők a fallal való találkozásuk után. 

Verstappen még előrébb tört, de Hamilton gyorsan elragadta tőle a vezetést. A gumikülönbség viszont továbbra is ott van.

Az FIA gyorsan emlékeztet is minket a pályahatárokra.

Hamilton nekifutott egy gyorskörnek, de fűnyírás lett belőle. Ráadásul nem is a megfelelő módon tért vissza a pályára, nem kerülte meg a bóját. Verstappen közben a harmadik helyre lépett előre.

Meglepetés: a kisbika, Gasly jött, látott, és a lágyakkal az élre állt.

Perez közben továbbra is Mercedes-szendvicsben. Az élen Bottas, Verstappen egyelőre a 13. helyen áll, de még nagyon az elején vagyunk.

Hát itt mi történt? (Ugyanaz, mint Leclerc-rel.)

Leclerc a falnak koccant, de már megy is tovább. Pillanatokkal ezelőtt a pályán kívül is nézelődött.

Perez egy pillanatra az élre ugrott, de Bottas szépen visszavette az első helyet. A két Red Bull azonban egyelőre a kemény keverékeken köröz.

Verstappen is befejezett egy kört, elsőre majdnem másfél másodperccel marad le. 

Az első körök után egyelőre Bottas az élen, 1:21.327-tel. Mögötte Hamilton, Alonso és a McLarenek.

Egy kis keresős játék: hol a helyi hős?

Látszik, hogy nem járt itt egy ideje a mezőny, az autók szinte eltűnnek a porban. Már több, mint a mezőny fele a pályán.

Indul az első edzés, néhány autó máris a pályán, rengeteg Red Bull-rajongó előtt.

Kellemes idő van, 17 fok a levegő, 37 az aszfalt hőmérséklete. Az időjárási körülmények mellett a magaslat is szerepet játszhat a hétvégén.

A Red Bullnak van egy hazai pályán szereplő pilótája is Sergio Perez személyében, és jó kérdés, az eszére vagy a szívére kell-e hallgatnia a mexikóinak, ha a győzelem közelébe kerül.

A hétvége egyik legfőbb beszédtémája természetesen továbbra is a világbajnoki csata. Max Verstappen úgy érkezett ide, hogy az USA Nagydíjon aratott győzelmével 12 pontra növelte az előnyét Lewis Hamilton előtt. Elvileg Red Bull-pályán vagyunk, gyakorlatilag ki tudja ebben az évben...

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit egy újabb esti F1-en. A Mexikói Nagydíj, akárcsak az Egyesült Államok, 2019-ben szerepelt a naptárban legutóbb, miután a koronavírus tavaly átírta a terveket. A paddock népe, akárcsak két hete, ezúttal is azt hangsúlyozza, mennyire jó visszatérni ide.