DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
16:52

Ricciardo pedig úgy tűnik, bebetonozta magát a harmadik helyre, majdnem hét másodperccel van Verstappen mögött, kettővel pedig Norris előtt. Hamilton továbbra sem tud túljutni honfitársán.

Érdekes versenyre számíthatunk holnap ezzel a csavarral. Köszönjük, hogy velünk tartottatok, hamarosan jövünk a nyilatkozatokkal, holnap pedig a főfogással, a versennyel!

Íme a végeredmény. Bottas örül, de tudja, ez holnap nem lesz könnyű menet. Az első helyet pedig így Verstappen örökli.

Valtteri Bottas senkitől sem zavartatva maradt elöl, ami 3 pontot ér neki. Első helyet holnap azonban nem, hiszen ott a motorbüntetése. Mögötte Verstappen, Ricciardo és Norris a sorrend. Hamiltonnak ez csak az 5. hely lesz így holnap.

A Red Bull kifogásolja is a vizsgálatot, az FIA viszont tájékoztatja őket, nem biztos, hogy elég gyorsan adta vissza azt a pozíciót a mexikói, és talán még így is előnye származott belőle. Végül a stewardok is annyiban hagyják.

A Perez-Stroll történet sem ért még véget. Vizsgálják a párost, pontosabban Perezt, aki szabálytalanul előzte a kanadait. Ez az az előzés volt, ami után Perez vissza is adta a pozíciót...

5 kör van hátra. Hamilton és Norris az első páros, akik igazán közel vannak egymáshoz. Továbbra is Norris elöl.

Említésre méltó még a hazai hős, Antonio Giovinazzi is, aki a 10. helyről indulva jelenleg a 8. helyen autózik, kényelmes távolságra Pereztől. A mexikói átverekedte magát Stroll Astonján.

Bottas előnye közben már majdnem két másodperce hízik. Verstappen csapattársa, Perez Stroll-lal vív, de a pályán kívül előzi a kanadait, így vissza kell adnia a 9. helyet. 

Hamilton DRS-távolságból üldözi Norrist, de egyelőre a brit szépen tartja magát. Ne feledjük, ő a lágyakon autózik a világbajnok előtt.

Ilyen egy előzés a sisakkamerán keresztül. Russell vs Mazepin.

Mindkét AlphaTauri-pilóta esetét vizsgálta a versenyfelügyelet, de egyik esetben sem szükséges szankció.

Bottas őrzi a vezetést, mögötte Verstappen és a két McLaren. Hamilton csak az 5. Bottas előnye már 1,4 másodperc.

Ebben a körben pedig újra is indul a verseny.

Gasly már ki is szállt közben.

Tsunoda pedig Kubicával akadt össze. Katasztrofáls sprint eddig az AlphaTaurinak.

És máris hatalmas baleset. Pierre Gasly első szárnya levált az autóról, a pilóta pedig a falba csapódott. Szerencsére a francia jól van. Bottas vezet Verstappen és Norris előtt, Hamilton hátraesett.

RAJT! 

Az első három a közepes keverékeket választotta, mögöttük a McLarenek azonban már a lágyakon támadnak. Rajtuk kívül a két Aston, a két Alpine és Tsunoda döntött így.

Indul a felvezető kör.

Sprintversenyre speciális grafika. 

Ahogy Silverstone-ban, úgy itt is az első három helyezett kap majd pontot, 3-2-1 felállásban. A kerékcsere a sprinten nem kötelező, azt viszont érdekes lesz figyelni, ki milyen keverékkel tervezi végigfutni a 18 kört.

Vessünk egy pillantást a rajtrácsra. A tegnapi időmérő győztese, Valtteri Bottas indul az élről, annak ellenére, hogy motorcsere miatt rajtbüntetést kapott. Ezt azonban csak vasárnap kell letöltenie. Mellőle csapattársa, Lewis Hamilton indul, mögülük pedig Max Verstappen. Őket követi a két McLaren (Norris-Ricciardo), Gasly, a két Ferrari (Sainz-Leclerc), Perez és Giovinazzi. Ezután sorrendben az Aston Martin, az Alpine és a Williams párosa, majd Tsunoda, Schumacher, Kubica és Mazepin sorakozik fel.

Egy nagyon lényeges információ a kezdés előtt: mindkét Ferrari-pilóta versenyre kész! Carlos Sainz délelőtt hatalmasat csattant, az orvosi központba is be kellett vinni néhány extra kivizsgálásra, Charles Leclerc pedig rosszul lett a második edzés közben. Szerencsére mindketten jól érzik már magukat.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a sprintkvalifikáción! Monzában folytatódik az új formátum tesztelése, így az időmérő helyett – amit már tegnap megtartottak, és Valtteri Bottas elsőségét hozta – szombat délután egy 18 körös versenyt láthatunk. A vasárnapi futam rajtrácsáról ez dönt majd.