DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
15:15

Apránként javítgatnak az élmenők: Hamilton ugrik az élre, mögötte Bottas egy, Verstappen szűk három tizedre. Perez a negyedik, de neki már nyolc tizedmásodperc a lemaradása.

Ez volt tehát a Magyar Nagydíj második edzése, rövidesen jövünk az összefoglalóval, majd pedig a legfontosabb értékelésekkel - folytatás pedig holnap délben az FP3-mal!

Bottas vezetésével tehát visszavágott a Mercedes, Ocon a középmezőny legjobbja, a Ferrarik tízen kívül - itt a teljes végeredmény:

A japán futott is a végére egy 17. helyet érő időt, ezzel ér véget a második hungaroringi szabadedzés.

Éééés dobpergés: Tsunoda az utolsó percekre csak ki tudott jönni a pályára!

De Hamilton is küzd némileg a Mercedesszel, neki a 11-es kanyar kijáratán volt egy meleg pillanata.

Verstappen nagyon nem érzi jónak a Red Bullt: "Akárhányszor bekanyarodom, elmegy az autó hátulja."

Az élmezőny egyébként a közepes gumikat nyúzza pillanatnyilag, mögöttük viszont a legtöbben lággyal köröznek: Alonso, Vettel, Stroll és Russell a kivétel.

Közös kép Hamiltonnal és Vettellel - az Aston megosztotta, így hát mi is:

Ahogy az lenni szokott, a második edzés második felében főként a hosszabb etapokra koncentrálnak a csapatok, így túl sok változásra már ne számítsunk az eredménylistán.

Mint az látható, Yuki Tsunoda nem hajtott egyelőre pályára: a japán FP1-en összetört autóját még mindig szerelni kell az AlphaTaurinál...

Eltelt az edzés fele, mutatjuk a teljes állást:

Verstappen is megérkezett a legpuhább abroncsokon, de három tizeddel elmaradt Bottastól. Mögöttük egyébként Esteban Ocon a negyedik az Alpine-nal.

Pár pillanat erejéig Pierre Gasly vezetett az AlphaTaurival, de odadurrantottak a Mercedesek a lágy gumikon: Bottas 27 ezreddel Hamilton előtt.

Az Alfa Romeók egész jó végsebességgel rendelkeznek egyelőre:

De nemcsak Vettel villan, hanem Lance Stroll is: második-negyedik helyen az Astonok. De alighanem rövidesen érkeznek a többiek is a lágy gumikon.

Közeledünk az edzés feléhez, szokás szerint érkeznek az időmérős szimulációk. George Russell feljött kilencediknek a Williamsszel - Sebastian Vettel viszont a második helyre ugrik az Aston Martinnal!

Ha már Leclerc: öccse, Arthur nemrég pole-pozíciót szerzett a Formula-3-asok mezőnyében. A mezőny magyarja, Tóth László a 29. helyen zárta az időmérőn.

Megszakítva a szövegtengert, itt egy kép arról, ahogy Charles Leclerc elfékezte magát az 1-es kanyarban:

Szűk tíz perc elteltével máris a szokásos hármas az élen: Bottas vezet Verstappen és Hamilton előtt.

Mondtuk: Valtteri Bottas több mint egy másodperccel a spanyol elé ugrott.

Érkeznek az első köridők is, a tegnap 40. születésnapját ünneplő Fernando Alonso 1:19,4-es idővel vezet, de pillanatokon belül változni fog ez.

Zöldre váltott a bokszutca végi lámpa, a mezőny rangidőse, Kimi Raikkönen az első pályára guruló, de többen egyből követik a példáját.

Elképesztő a forróság Mogyoródon: 32 fokos a levegő, és több mint 62 fokos az aszfalt hőmérséklete!

A déli tréningen Max Verstappen volt a leggyorsabb, de az előnye minimális volt a Mercedesekhez képest. Vajon most fordul-e a kocka vagy a vb-éllovas holland jobban elhúz?

Köszöntjük ismét az olvasókat, tíz perc múlva újra felbőgnek a motorok a Hungaroringen, hiszen jön a Magyar Nagydíj második szabadedzése - most már senki ne menjen sehova!