DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
15:29

Eddig Latifi hibája volt a leglátványosabb, a kanadai oldalazva szánkázott keresztül a gyepen.

E4uy5KvWYAMZmX3

Eközben leng a kockás zászló, vége a második szabadedzésnek. Verstappen 1:05,412-es köre érintetlen maradt, a holland eddig 2/2-es mérleggel vezet. Perceken belül érkezünk az edzés összefoglalójával, köszönjük a figyelmet!

Elnézést kérünk, hogy ennél átláthatóbb módon nem közöljük a sorrendet, de az F1 hivatalos időmérője az egész edzés alatt vacakolt, így mi is a szokásosnál kevesebb információval rendelkezünk.

A mai edzés alapján a középmezőnyből az Alpine emelkedik ki, ami Oconnal a harmadik, Alonsóval az ötödik helyen tanyázik. Mindketten fél másodpercen belül vannak Verstappen legjobb idejéhez képest. Meglepően gyenge körrel rendelkezik Bottas, aki a 12. helyen áll jelenleg. Őt a két Ferrari fogja közre a nem túl bizalomgerjesztő 11. és 13. helyen.

Az esőfelhők nem közelednek a pályához, és a sorrend sem igazán változott az utóbbi percekben. A többség most a hosszú etapokat gyakorolja.

Ez több, mint érdekes: Bottas megpördült a bokszutcában! A finn kerékcsere után "rajtolt el", de túl nagy gázt adott, így az autó hátulja kitört. A finn szinte teljesen menetiránnyal szembe fordult, de óriási szerencséjére senkit és semmit nem sodort el.

Nem győzzük lekövetni az élen zajló változásokat. Hamilton rövid ideig újra vezetett, de az utolsó kanyarban elhagyta a pályát, így elvették a körét. Most épp Verstappené a leggyorsabb kör 1:05,412-vel, mögötte sorrendben Ricciardo, Ocon és Hamilton is három-négy tizedmásodperces hátránnyal.

Mazepin sem úszta meg, ugyanott és szinte ugyanúgy dobta el, mint korábban Sainz. A sóderágyakkal sokaknak meggyűlik ma a baja.

A köridők alapján javul a pálya állapota, Ocon hat ezredmásodpercet adott Hamilton utóbbi idejének. Közben Latifi megpördült, de megúszta. A gumiknak viszont annyi.

Eddig uralkodtak az Astonok, Hamilton 1:05,796-ra javította a leggyorsabb kört.

A mezőny többsége visszatért a bokszba, így nézzük a jelenlegi állást. Ezekben a másodpercekben javított nagyot az Aston Martin, előbb Stroll vette át a vezetést, majd Vettel nála is jobb kört futott. Verstappent taszították le az élről. A jelenlegi mérce 1:05,934.

Sainznak volt egy meredek pillanata, a négyes kanyar kijáratán megcsípte a sóderágyat, így pörögve esett le az aszfaltról. Az autónak nincs baja, de a gumikat lekockázta. Közben némileg nőtt az eső intenzitása.

Íme a magyarázat az AlphaTauri szerelésére: a Honda valami problémát talált Gasly erőforrásában. Az ellenőrzés időbe fog telni, így a pilóta kihagyja a második szabadedzést.

A kamerákon felfedezhető néhány esőcsepp, de a nedves pályától még messze vagyunk. Gaslyn és Bottason kívül már mindenki a pályán, kivétel nélkül száraz pályás gumikkal.

Miközben a bokszutca végi lámpa zöldre vált, Gasly autója még darabokban. Az AlphaTauri hátsó traktusát szerelték a mérnökök, így valószínűleg a sebességváltóval vagy az erőforrással van valami gondja.

Jelentős méretű szürke felhőzet érkezett a pálya területe felé, így az előrejelzések szerint 80% a valószínűsége az esőnek a szabadedzés ideje alatt. Némi extra izgalom.

Aki az FP1-ről lemaradt, az most három és fél perc alatt felzárkózhat ennek az összefoglalónak köszönhetően. A videó átkattintás után indul el.

Üdvözöljük olvasóinkat a Stájer Nagydíj pénteki napján! A mezőny egy 60 perces felkészülést már kipipált, 15 órakor jön a második. Tarts velünk!