DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
14:32

A bokszutca már nyitva, a mezőny több, mint fele azonnal a pályára hajtott. Eközben kiderült, miért voltak problémák az első szabadedzésen: az F1 londoni központja áramkimaradásokkal küzdött, ezért akadoztak a feliratok és az időmérés.

Az alábbi jelenetekkel ért véget az imolai második szabadedzés. Pillanatokon belül érkezünk az összefoglalóval. Köszönjük a figyelmet!

A Ferrari abban a pillanatban túlkormányzottá vált, hogy a pilóta balra kormányzott. A jobb első kerék és a vezető szárny biztosan sérült, de a pilótának nincs baja.

Leclerc a falban! A célegyenes ráfordítóban találta el a külső falat. Ennyi volt a második szabadedzés.

Ilyet se láttunk még: az F1TV tanúsága szerint Verstappen autóját leplezetlenül, egy nyitott platón szállították vissza a Red Bull garázsába. Ehhez közútra is kihajtottak vele, így gyakorlatilag körbemutogatták a városban az F1-es technikát. Az istálló vélhetően nem örül ennek.

Ígéretes tempót autózik a Ferrari is, Sainz három tizedmásodpercen belül van az élen álló Mercedeshez képest, Leclerc pedig közvetlenül csapattársa mögött az ötödik.

Nézzük a félidei állást. Az első három között elképesztően szoros a helyzet, különösen Gasly ideje említésre méltó. 

imola3e

A pályahatárok itt is fejfájást okoznak a pilótáknak. Gasly, Leclerc és Tsunoda egy-egy köre is érvényét veszítette, miután a kilences kanyarban mindhárman túl szélesen fordultak.

Kezdődik (folytatódik?) Vertappen vesszőfutása: elszállt a hajtás az autójában, így leparkolt egy pályabírói állás mellett. A hollandot nem kímélik az olasz helyszínek, tavaly Monzában, Mugellóban és Imolában is nullázott. Mindössze öt perce volt a gyakorlásra.

EzGJsurWQAEfgAv

Az előbbi alapján levonható a következtetés, hogy Perez és Ocon autója is menetkész az ütközésüket követően, míg Mazepiné még javításra szorul.

Most nem tétlenkednek a csapatok, az idő rövidsége miatt az első percekben Mazepinen kívül mindenki a pályára hajtott. A két Ferrari nyitott az élen Leclerc, Sainz sorrendben.

Magyarországhoz hasonlóan Olaszországban sincs kellemes tavaszi idő. Jelenleg mindössze 13 fok a levegő hőmérséklete, és enyhe szél fúj Imolában.

EzGE_LOWUAA-9FA

Üdvözöljük olvasóinkat az F1 idei második versenyhétvégéjének péntek délutánján! Aki lemaradt az első szabadedzésről, az itt olvashatja el az arról készült összefoglalónkat. Balesetekkel tarkított hatvan perc áll a mezőny mögött, Ocon és Perez egymással, Mazepin pedig egy fallal találkozott.