DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
17:47

Hasonlóan járt a Haasnál Romain Grosjeant helyettesítő Pietro Fittipaldi is, aki élete első F1-es futamát egy rajtrácsbüntetéssel kezdi. Éjszaka nála is erőforrást cseréltek.

Köszönjük a figyelmet, pillanatokon belül érkezik az összefoglalónk. Kellemes estét!

Óriási! Bottas 26 ezredmásodperccel csente el a pole-pozíciót Russell és Verstappen elől. Az első három között mindössze 56 ezredmásodperc a különbség.

A további sorrend: Leclerc, Perez, Kvjat, Ricciardo, Sainz, Gasly, Stroll.

Fél perc van, tűzijáték várható.

A két Mercedes ment még egy kört, amivel Bottas az élre ugrott, mögé Russell zárkózott fel a második helyre. Verstappen lecsúszott a harmadikra.

Leclerc akkorát ment a Ferrarival, hogy úgy érzi, ebben nincs több. Kiszállt, és már a bokszfalnál beszélget. Igaz a bukósisakot nem vette le, az jelentené a "feladást".

Az első lövések eldördülése után a Q3 sorrendje: Verstappen 53,591-gyel vezet, mögötte meglepetésre Leclerc 22 ezredmásodperccel a második, amin ő maga is meglepődött. A harmadik Bottas, a negyedik Perez, aztán Russell, Ricciardo, Sainz, Stroll, Gasly, Kvjat.

Jöhet az utolsó etap!

Elképesztő, de az első tíz autó három tizedmásodpercen belül végzett. Az élen a sorrend: Verstappen, Perez, Bottas, Sainz, Russell.

Vége a Q2-nek, több meglepetés is született. Verstappen az élen, a kiesők sorrendben: Ocon, Albon, Vettel, Giovinazzi, Norris.

A Ferrarinak nem jött be a stratégia, a közepeseken 12-13. helyen állnak.

Te jó ég, mit ment Perez! 53,787 az új pályarekord.

Élesedik a helyzet a két Mercedes között, Bottas 16 ezredmásodperccel vezet a második helyen álló Russell előtt. Közben a Renault-k pokolian gyorsak, Ricciardo közepeseken egy tizeddel megy csak lassabbat, mint Verstappen lágyakon.

Megkezdődött a Q2, és a Ferrari kockáztat: közepes gumikkal próbál bejutni az utolsó szakaszba.

Ennyi volt a Q1. Bottas az élen maradt, mögötte Verstappen 0,1, Russell 0,2 másodperccel. Kiesők: Magnussen, Latifi, Aitken, Raikkönen, Fittipaldi. Az első 18 autó egy másodpercen belül, nagyon szoros a helyzet!

Ahogy ezt leírtuk, Bottas az élre ugrott egy 53,904-gyel. Záporoznak a köridők, folyamatosan változik a sorrend.

Három perccel a vége előtt a sorrend: Verstappen, Perez, Ricciardo, Sainz, a kieső helyen sorrendben Aitken, Latifi, Gasly, Giovinazzi, Fittipaldi.

Még csak a Q1-ben járunk, de Verstappen máris megdöntötte a pályarekordot: 54,037 az új mérce.

Ha valahol, hát itt kizárt, hogy a pilóták ne fussanak feltartásba. Egyelőre még csak nagyjából a mezőny fele tartózkodik a 3,5 kilométeres pályán, de az etap végén egész biztos, hogy szinte mindenki kint lesz.

Zöldre váltottak a bokszutca végi lámpák, kezdődhet a Q1!

Vettel autóján már a motorburkolatot csavarozzák vissza, így a német részt vehet az időmérőn.

Lassan két órája lázas munka zajlik a Ferrarinál, miután Vettel autójában motort kellett cserélni. Részletek itt.

A bolygók együttállásának hála eseménydús kvalifikációra van kilátásunk. Szerinted ki szerzi meg a pole-pozíciót? 18 óráig te is részt vehetsz a szavazásunkon.

Üdvözöljük olvasóinkat a Szahíri Nagydíj időmérőjének közvetítésén! Kereken 20 perc múlva kezdünk.