DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
18:46

Vettel kicsit arrébb, a kettes kanyarban eldobta a Ferrarit. Az oldalcsúszás miatt a gumiknak annyi, különben ő is megúszta, és tovább hajtott.

Letelt az idő, leng a kockás zászló. Russell maradt az élen, Verstappen felkapaszkodott a második helyre, Perez pedig a harmadik lett. Perceken belül érkezünk az összefoglalóval. Köszönjük a figyelmet!

Ez fájhatott: Gasly ujját eltalálta egy felröppenő kavics, nem is tudta fogva tartani a kormányt. Reméljük, nem tört el.

Így állnak a leggyorsabb szektorok jelenleg. Jól mutatja, miért nem reális Bottas 11. helyezése.

EoahvBmXEAE7Lck

Ez érdekes: az aktuális edzés alapján Bottas időmérős tempója lenne a legjobb, Russell +0,28 másodperccel a második,  Verstappen +0,33-mal a harmadik, Ocon +0,55-tel a negyedik, Perez +0,56-tal az ötödik lenne. Bottas lemaradása miatt ez furcsának tűnhet, de a finn futott egy első helyet érő kört, amit egy minimális pályaelhagyás miatt töröltek. Két szektorideje azonban érvényes maradt.

Nem kíméli az autókat ez a hepehupás pálya. Sainz sebességváltójában elment a szinkronizálás, így a spanyol kettes fokozatban ragadt. Óvatos tempóban hazavitte a McLarent, de gyanús, hogy neki is ennyi volt.

Fél órával a vége előtt előfordulhat, hogy eldőlt az FP2 sorrendje, ugyanis szinte mindenki áttért a versenyszimulációkra. Azért várjuk ki a végét.

Leclerc részéről ma nem lesz itt már semmi, a monacói autóját magára hagyták a szerelők. Mért kör nélkül áll az utolsó helyen.

Íme az állás 40 perccel a vége előtt.

fp2felido

Bottas két tizedmásodperccel jobb kört ment az élen álló Russellnél, de centiméterekkel elhagyta a pályát, így elvették az idejét. 54:713 a mérce.

Itt a pillanat.

EoaZvdFXcAAlkKC

Újabb ijesztő pillanat, most Vetteltől. A német az egyik Haas orra előtt keresztbe csúszva száguldott el, majd állt meg a sóderágyban. Ezt is megúszta.

Russell most ment egy 55:409-es kört, ami a nyolcadik helyre elég, de Verstappenhez képest eggyel keményebb szetten mérték.

Lassan eltelik az első fél óra. Jelenleg Verstappen vezet 55:043-as körrel, mögötte Ocon és Bottas három tizeden belül. 

Folytatódik a sárga zászló, de nem az 5-ös, hanem a 16-os Ferrari miatt. Leclerc autójában elment a hajtás, 30 km/órás tempóval gurul a bokszbejárat felé. A csapatig nem fog eljutni, de majd betolják.

Raikkönennek volt egy hajmeresztő pillanata, amikor az első kanyar féktávján blokkolt az autó hátsó tengelye, az orra pedig hirtelen a fal felé fordult. A finn rutinosan megfogta a csúszást, így nem lett baj belőle.

Ezt a képet ide is beszúrjuk, mert jól néz ki, ráadásul szemléletes is. Íme a vonalvezetés:

EoWFNiQWEAAM4Bp

Kezdünk, Fittipaldi azonnal pályán a Haasszal.

A zöld zászlók megjelenéséig érdemes kitekinteni az F2-es eseményekre is, ahol két futammal a vége előtt négy bajnokesélyes száll harcba az idei címért. Az egy órával ezelőtt leintett időmérő edzésen a bajnoki éllovas Schumacher élt át komoly drámát, amikor a 18. helyen állva ütközött egyik riválisával.

Hogy mi volt a két Mercedes között a különbség? Nem sok, mindössze ennyi:

Látszik, hogy Bottas körében maradt még, hiszen háromból kétszer egyéni legjobb szektorokat sem teljesített, mégis ez lett a délutáni legjobb ideje.

Üdvözöljük olvasóinkat ezen az autóversenyzés terén eseménydús péntek estén. Ahogy arról délután beszámoltunk, a mai nap F1-es hőse eddig George Russell, aki Lewis Hamilton helyetteseként villantott egy óriásit az egyedi vonalvezetésű bahreini pályán, amikor a leggyorsabb kört produkálta az FP1-en. Kíváncsiak várjuk, mit tartogat a második 90 perces gyakorlás.