DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
12:50

Hamiltonnál maradva most már ő vezet, de nem igazán tetszett neki a lágy abroncs.

Ezzel zárjuk is mostani tudósításunkat, gyorsan ebédeljen meg mindenki, aki még nem tette, esetleg ha van rá módja, szundítson egyet délután, aztán 16 órától jövünk a második szabadedzéssel Silverstone-ból!

A teljes végeredmény, Vettel az intercoollal kapcsolatos probléma miatt mért kör nélkül zárt:

És jelentős változás már valóban nincs: Verstappen zárt az élen Hamilton és Stroll előtt. Hülkenberg kilencedik hellyel tért vissza.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz már változás, mindenki az utolsó körét teljesíti.

A McLarenek gyengébbek kissé a vártnál, csak a 12-13. helyeken. A három sereghajtó istálló viszont továbbra is a Haas, a Williams és az Alfa Romeo.

Jön lassan az utolsó tíz perc, továbbra is Verstappen, Hamilton, Stroll az első három. Lesz-e még vajon változás?

Ocon panaszkodott egy sort az őt feltartó Verstappenre:

 

Charles Leclerc révén a Ferrari is feltűnik az élboly közelében, egész konkrétan az ötödik helyen. A Renault-k sem rosszak egyelőre, Esteban Ocon és Daniel Ricciardo a 7-8. helyen.

Hülkenberg egyre jobban lépdel előre, pillanatnyilag a hatodik a német, hátránya 1,2 másodperc. Harmadik helyen álló csapattársa, Stroll szűk hét tizeddel előzi meg.

Így állunk most:

Megkezdődött az utolsó fél óra, Verstappen pedig az élre áll: 1:27,422-vel majdnem fél másodpercet adott a közben szintén javító Hamiltonnak.

Ahogy az a közvetítésben is megjelent, ma van egyébként a legmelegebb Silverstone-ban, szombaton és vasárnap hűvösebb és felhősebb lesz az idő.

Hülkenberg arra panaszkodik, hogy kicsitt elzsibbant a jobb tompora, szóval némi pihenőt kért. Hát na, mégsem rászabták ezt az autót, plusz már lassan nyolc hónapja nem ült F1-es gépben.

Vettel szétszedett Ferrarija:

 

És ha már Hamilton: a Mercedes elővigyázatosságból betette a második MGU-K-t az autójába. Namármost mindössze kettőt használhatnak idén összesen büntetés nélkül...

 

Lewis Hamiltonnak volt egy apró megúszása, miközben az élen a csapattárs Valtteri Bottas. Hülkenberg az első körök után a tizedik, hátránya 1,2 szekundum.

Zöld zászló, folytatódik az FP1.

Hopp, Sebastian Vettel nem fog pályára gurulni az első edzésen! A hírek szerint az intercoolernél talált valami hibát a Ferrari - nem jól indul ez a hétvége (sem) a maranellóiaknak...

Magának a megforgásnak a pillanatai - mindössze ennyi volt, ami így szétszedte azt a kemény keverékű abroncsot...

 

Így nézett ki az a bal hátsó - döbbenetes...

 

Rengeteg törmelék került a pályára, piros zászló, megszakítják az edzést.

Atyavilág, a bal hátsónak annyi... Pedig "csak" egy megforgás volt a Maggots-Becketts-Chapel kombinációban...

És Giovinazzi is bajba került, borzalmasan néznek ki az olasz gumijai! Mi történt?

Raikkönen a kavicságyban! A Woodcote-kanyarban úszott el alatta az Alfa Romeo.

Nem rossz észrevétel a humoros-szatirikus bejegyzéseiről ismert Pablo Elizaldétől: Hülkenberg csak három F1-es versenyt hagyott ki...

 

Max Verstappen panaszkodik a fejtámlájára, túl keménynek érzi azt.

Megvan az első köridő: 1:32,661 Kimi Raikkönen nevéhez fűződően.

Különleges üzenet a Williamsek oldalán a hétvégén: a brit egészségügyi dolgozóknak mond köszönetet a csapat a világjárvány idején végzett áldozatos munkájukért.

 

Remek amúgy az idő Silverstone-ban, egy deka felhőt nem látni az égen, persze akkora hőség így sincs ott, mint itthon. Egyelőre senki nem futott mért időt.

Otmar Szafnauer imént nyilatkozott a tv-ben: elmondása szerint a két, Mercedesszel közös tesztpilóta közül Stoffel Vandoorne a Formula-E-s kötelezettségei miatt nem jöhetett szóba, míg Esteban Gutierreznél azért volt jobb opció Hülkenberg, mert jobban ismeri a csapatot. Valóban, hiszen összesen négy szezont húzott le a Force Indiánál.

Már bent is az autóban Hülkenberg, aki állítólag Lance Strolltól kapott kölcsönbe overallt:

 

A Racing Point garázsában ott áll a 27-es rajtszámú rózsaszín autó, a bokszutca végi zöld lámpa pedig zöldre váltott, elkezdődött az első szabadedzés. Lewis Hamilton az első, aki pályára gurul.

És most már az időeredményeket jelző monitorokon is a német neve szerepel Perezé helyett. Ez így most már hivatalos, ez kijelenthető, szóval a Racing Point számára pedig bejelenthető.

Ott van!

 

Ha pedig nem lenne elég egyértelmű a dolog: "Készen álltok, hogy úgy partizzunk, mintha 2012 lenne?" - írta a Racing Point a Twitteren. Jelentjük: akkor Hülkenberg volt az egyik pilótája a Force Indiának...

 

No, az egyik újságíró szerint Hülkenberg mégis bejutott a paddockba, és már teljes Racing Point-os felszerelésben szalad a boksz felé... Just in time, ahogy a művelt angol mondaná.

Így várakozott nemrég az eredményre az F1-ből tavaly év végén távozó pilóta:

 

Adódhat a kérdés, ki fogja helyettesíteni Perezt: minden jel arra utal, hogy Nico Hülkenberg lesz a befutó. A kevés helyszínen lévő újságíró jelentése szerint a német egyelőre a saját koronavírustesztjének az eredményére vár, negatív teszt nélkül ugyanis nem léphet be a paddockba. Mivel 12 perc van az FP1-ig, ezen az edzésen még aligha ül autóba...

A hétvége sztorija eddig egyértelműen Sergio Perezé, aki pozitív koronavírusteszt miatt nem állhat rajthoz a hétvégén, sőt valószínűleg a következőn sem. A mexikói pilóta videoüzenetben elmondta: minden szabályt betartott, amikor nagy balesetet szenvedő anyukájához hazautazott Mexikóba, éppen ezért szomorúan vette tudomásul a kényszerű visszalépést.

Nagy szeretettel köszöntünk mindenkit, bő negyed óra múlva megkezdődik a 2020-as Formula-1-es idény negyedik versenyhétvégéjének, a Brit Nagydíjnak az első szabadedzése Silverstone-ban - tartsatok velünk!