DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
21:09

Megvan az újabb kieső Kubica személyében, akit a Williams egyszerűen betolt a bokszba.

Szöveges összefoglalónk itt olvasható a futamról. Mi most búcsúzunk, folytatás a Brazil Nagydíjon.

Bottast leintették az első helyen, Hamilton pedig a másodikon ünnepli újabb világbajnoki címét! Verstappen lett a harmadik. Köszönjük a figyelmet, perceken belül érkezünk a futam összefoglalójával.

Magnussen autóján elszálltak a fékek, sárga zászló a pálya leghosszabb egyenesének végén. Ez nagy segítség Hamiltonnak.

Megtörtént az élen a helycsere, a finn a gumielőnyét kihasználva maga mögé utasította brit csapattársát, akinek most már hátrafelé kell néznie.

Hamiltont utolérte Bottas, lekerültek a kesztyűk! Verstappen is közeledett, az őt hátránya 4 másodperc.

Bottas egyre közelebb egerészi magát Hamiltonhoz, jelenleg 3,7 másodperc a különbség közöttük. A brit elkezdett aggódni a gumik állapota miatt, de még ha ki is kell állnia, akkor is maximum két pozíciót veszít. Verstappen még megelőzheti, de a negyedik Leclerc óriási, közel fél perces hátrányban van hozzá képest.

Verstappen és Bottas ismét kijött a bokszba friss közepes keverékekért, így Hamilton az élre került. A két Mercedes vezet, közöttük jelenleg 9 másodperc a különbség. Mögöttük Verstappen újabb 5-tel van lemaradva.

A 25. körben rendeződött a sorrend az élen, az első öt letudta az első kiállásokat. Hamilton a többiekhez képest alternatív stratégián, ő többször nem tervez kimenni friss gumikért. A sorrend így Bottas, Verstappen, Hamilton, Leclerc, Ricciardo.

Nagyon érzi ezt a pályát Ricciardo, aki az ötödik pozíciót foglalja el jelenleg, és az első kör óta maga mögött tartja a tegnap remeklő mclarenest, Norrist.

Elkezdődtek a bokszkiállások. Verstappen jött először, egy körrel később Bottas követte.

Vettel versenyének vége, a jobb hátsó felfüggesztés egyszerűen megadta magát. Rövid sárga zászló után ismét szabad a pálya.

usagp2

Az aktuális sorrend: Bottas, Verstappen, Hamilton, Leclerc, Norris, Ricciardo, Vettel, Gasly az első nyolc. Hátrébb Raikkönen javított sokat, már a 11. Albon az utolsó helyen.

Vettel autója megsérült, súlyos alulkormányzottságra panaszkodott. Albon autója sem százszázalékos, az egyes kanyar kijáratánál a thai óriási ugratott egy pályaszéli hurkán. A Red Bullos a bokszban.

Bottas és Verstappen rendben eljött. Hamilton óriásit rajtolt, pár kanyar alatt mindkét Ferrarit megelőzte, mögötte a két vörös autó egymással kezdett csatázni. Vettel Leclerc mögé visszacsúszott, és még egy McLaren is megelőzte. 

A piros lámpák elaludtak, rajt!

Helyi idő szerint 13:10-et ütött az óra, a mezőny felvezető körön!

Tökéletes őszi időről számolt be a Pirelli.

Még nem késő feleleveníteni a rajtsorrendet, elég ide kattintani.

Az autók és a pilóták már a rajtrácson, jelentette a Renault.

Üdvözöljük olvasóinkat a Formula-1 idei szezonhajrájában, a texasi Austinban. Magyar idő szerint 20:10-kor rajtol a verseny, amelyen jó eséllyel eldől a világbajnoki cím sorsa. Lewis Hamiltonnak akkor is elég lesz egy nyolcadik helyezés, ha a pole-ból rajtoló Valtteri Bottas megnyeri a futamot. Ettől függetlenül izgalmas viadalra számíthatunk, tegnap az időmérőn az első négy között bő egy tizedmásodperc volt a különbség.