DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
17:26

A McLarennél szárítgatták a "standjukat" az edzés előtt:

 

Huhh, a kockás zászlót már belengették, de az utolsó körökre még tartogattak választ a Ferrarik: végül Charles Leclerc húzta be az edzést 27 ezreddel Vettel, egy tizeddel Bottas és két tizeddel Hamilton előtt, Verstappen nem tudta befejezni az utolsó, egyébként jól induló körét. A vége tűzijáték lett, de úgy fest, hogy ennyi, Ferrari 1-2 - jövünk az összefoglalóval és várunk mindenkit 20:00-tól az időmérővel!

Újabb változás, most éppen Bottas vezet. Még két perc...

Carlos Sainz mindenki előtt! A McLaren bizonyítja, hogy rendkívül gyorsan szárad most a pálya.

Persze tegyük hozzá, hogy a Red Bullok a lágy, míg a többiek a közepes keverékű abroncsokat használták. 

Másodjára már Hamilton is jó, ő a harmadik a két Red Bull mögött, de az energiaitalosok egyelőre viszik ezt az edzést. 

Most aztán repkednek a köridők: Albon állt az élre, Vettel, Bottas és Leclerc másodjára sem tudta megverni, majd jött Verstappen és kiosztott neki fél másodpercet - Hamilton közben hibázott, ő egyelőre kimaradt a játékból. 

Vettel is kijött, összerakták a Ferrarit, ami mindenképpen jó jel számukra az időmérő előtt - 1,3 másodperces előnnyel átveszi a vezetést.

Na, csak felkerültek azok a slickek és a vizes részek ellenére jönnek a gyorskörök - jelenleg Bottas-Sainz-Raikkönen-Norris a sorrend. 

Még mindig nem elég száraz a pálya, Valtteri Bottas épp egy gyorskört fut az átmeneti gumikon. Közben Kimi Raikkönen azért bekockáztatja a slickeket! Éééés... öt másodpercet ver Verstappenre, átveszi a vezetést!

Közben Gasly már beöltözött és ott van a garázsban...

Christian Horner szerint az utolsó tíz perc nagyon sűrű lesz, mert most senki nem akarja először feltenni a slicket, de ott már muszáj lesz. Nos, 38 perc telt el érdemi esemény nélkül, úgyhogy várjuk azt a tízet.

Fél óra után nincs top tíz, mert nem futottak annyian mért kört. Az állás:

Probléma a Renault-nál: mindkét autónál hűtési gondok jelentkeztek, úgy fest, hogy egyik sem megoldható ezen az edzésen!

Vetteléknél szerelnek...

Hoppá! Sebastian Vettel autójánál szenzorhibát találtak, dolgoznak rajta, de csak remélik, hogy semmi komoly. Egyelőre nincs a pályán.

Jönnek azért most már az élmenők, Max Verstappen 1:26,1-gyel az élen, Lewis Hamilton négy, Albon és Valtteri Bottas hat tizedet kapott, a két Ferrari egyelőre csak letapogatta a pályát.

Úgy fest, hogy a Gasly-probléma nagyon komoly, több mint száz (!) F1-es alkalmazott lehet érintett egy vírusos megbetegésben. Bővebben itt: https://formula.hu/parc-ferme/23539?fbclid=IwAR3LzFyFJ2xVSd1PHstCxGjUMcEolSUEmOfXHJJ7eK4o4EH9CDi-Kod_Tm4

A Gasly-ügyhöz kapcsolódik: jelenleg nincs tartalékpilótája a Toro Rossónak.

George Russell azt jelenti, hogy több helyen nagyon vizes a pálya és nem valószínű, hogy a közeljövőben száraz köröket lehet futni. Albon közben lecsúszik a pályáról, de nem találkozik semmivel, nem sérült az autó. 

Albon lefaragott közben gyorsan három másodpercet az előző idejéből, de más még nem futott mért kört. 

A helyszíni információk szerint Pierre Gasly nem érzi jól magát és nem is ült be a Toro Rossóba - lehet, hogy nem fog részt venni az edzésen, a csapatnál csak azt remélik, hogy az időmérőre összeszedi magát. 

Alex Alboné az első mért kör 1:31,5-tel, de ilyen körülmények között a köridőknek túl nagy jelentőségük nincs - hacsak nem lesz eső az időmérőn és a futamon is...

Elrajtolt a gyakorlás, úgy fest, hogy több helyen még áll a víz a pályán.

Az edzés egyébként nedves pályán kezdődik majd, mert ismét eső áztatta el a helyszínt - most nem esik, de az aszfalt még nem száraz. 

Kinek a nevével folytatódik a sor? (mexikói pole-pozíciók)

2015 Rosberg

2016 Hamilton

2017 Vettel

2018 Ricciardo

2019 ???

Köszöntjük kedves olvasóinkat, néhány percen belül kezdődik a Mexikói Nagydíj harmadik szabadedzése - kövessék élő szöveges tudósításunkat!