DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
16:51

Kinek a nevével folytatódik a sor? (mexikói pole-pozíciók)

2015 Rosberg

2016 Hamilton

2017 Vettel

2018 Ricciardo

2019 ???

Huhh, a kockás zászlót már belengették, de az utolsó körökre még tartogattak választ a Ferrarik: végül Charles Leclerc húzta be az edzést 27 ezreddel Vettel, egy tizeddel Bottas és két tizeddel Hamilton előtt, Verstappen nem tudta befejezni az utolsó, egyébként jól induló körét. A vége tűzijáték lett, de úgy fest, hogy ennyi, Ferrari 1-2 - jövünk az összefoglalóval és várunk mindenkit 20:00-tól az időmérővel!

Újabb változás, most éppen Bottas vezet. Még két perc...

Carlos Sainz mindenki előtt! A McLaren bizonyítja, hogy rendkívül gyorsan szárad most a pálya.

Persze tegyük hozzá, hogy a Red Bullok a lágy, míg a többiek a közepes keverékű abroncsokat használták. 

Másodjára már Hamilton is jó, ő a harmadik a két Red Bull mögött, de az energiaitalosok egyelőre viszik ezt az edzést. 

Most aztán repkednek a köridők: Albon állt az élre, Vettel, Bottas és Leclerc másodjára sem tudta megverni, majd jött Verstappen és kiosztott neki fél másodpercet - Hamilton közben hibázott, ő egyelőre kimaradt a játékból. 

Vettel is kijött, összerakták a Ferrarit, ami mindenképpen jó jel számukra az időmérő előtt - 1,3 másodperces előnnyel átveszi a vezetést.

Na, csak felkerültek azok a slickek és a vizes részek ellenére jönnek a gyorskörök - jelenleg Bottas-Sainz-Raikkönen-Norris a sorrend. 

Még mindig nem elég száraz a pálya, Valtteri Bottas épp egy gyorskört fut az átmeneti gumikon. Közben Kimi Raikkönen azért bekockáztatja a slickeket! Éééés... öt másodpercet ver Verstappenre, átveszi a vezetést!

Közben Gasly már beöltözött és ott van a garázsban...

Christian Horner szerint az utolsó tíz perc nagyon sűrű lesz, mert most senki nem akarja először feltenni a slicket, de ott már muszáj lesz. Nos, 38 perc telt el érdemi esemény nélkül, úgyhogy várjuk azt a tízet.

Fél óra után nincs top tíz, mert nem futottak annyian mért kört. Az állás:

Probléma a Renault-nál: mindkét autónál hűtési gondok jelentkeztek, úgy fest, hogy egyik sem megoldható ezen az edzésen!

Vetteléknél szerelnek...

A McLarennél szárítgatták a "standjukat" az edzés előtt:

 

Hoppá! Sebastian Vettel autójánál szenzorhibát találtak, dolgoznak rajta, de csak remélik, hogy semmi komoly. Egyelőre nincs a pályán.

Jönnek azért most már az élmenők, Max Verstappen 1:26,1-gyel az élen, Lewis Hamilton négy, Albon és Valtteri Bottas hat tizedet kapott, a két Ferrari egyelőre csak letapogatta a pályát.

Úgy fest, hogy a Gasly-probléma nagyon komoly, több mint száz (!) F1-es alkalmazott lehet érintett egy vírusos megbetegésben. Bővebben itt: https://formula.hu/parc-ferme/23539?fbclid=IwAR3LzFyFJ2xVSd1PHstCxGjUMcEolSUEmOfXHJJ7eK4o4EH9CDi-Kod_Tm4

A Gasly-ügyhöz kapcsolódik: jelenleg nincs tartalékpilótája a Toro Rossónak.

George Russell azt jelenti, hogy több helyen nagyon vizes a pálya és nem valószínű, hogy a közeljövőben száraz köröket lehet futni. Albon közben lecsúszik a pályáról, de nem találkozik semmivel, nem sérült az autó. 

Albon lefaragott közben gyorsan három másodpercet az előző idejéből, de más még nem futott mért kört. 

A helyszíni információk szerint Pierre Gasly nem érzi jól magát és nem is ült be a Toro Rossóba - lehet, hogy nem fog részt venni az edzésen, a csapatnál csak azt remélik, hogy az időmérőre összeszedi magát. 

Alex Alboné az első mért kör 1:31,5-tel, de ilyen körülmények között a köridőknek túl nagy jelentőségük nincs - hacsak nem lesz eső az időmérőn és a futamon is...

Elrajtolt a gyakorlás, úgy fest, hogy több helyen még áll a víz a pályán.

Az edzés egyébként nedves pályán kezdődik majd, mert ismét eső áztatta el a helyszínt - most nem esik, de az aszfalt még nem száraz. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, néhány percen belül kezdődik a Mexikói Nagydíj harmadik szabadedzése - kövessék élő szöveges tudósításunkat!