DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
16:39

"Az álmok valóra válnak, de ennek most nehéz örülni. Anthoine, ez a győzelem a tiéd!" - mondta a célbaérés után Leclerc. Mi pedig ezzel köszönjük meg megtisztelő figyelmeteket!

Leclerc megnyeri élete első futamát, ami egyben a Ferrari idei első győzelme is, miközben Norris az utolsó körben leparkolta a McLarent a célegyenesben! Hamilton a második, Bottas a harmadik!

Giovinazzi a falban, nagyon csúnyán odacsapta az olasz!

Másfél körrel a vége előtt Hamilton hátránya 1,7 mp.

Leclerc több lekörözött közé került be, dde most Hamilton is utolérte a bolyt. Ez döntheti el a futamgyőzelem sorsát.

Hamilton nagyon rákapcsolt, kérdés, ez elég lesz-e ahhoz, hogy utolérje a monacóit. A leggyorsabb kör jelenleg Vettel nevéhez fűződik.

Vettel ugyanott és ugyanúgy hibázott, mint ahol Leclerc a verseny elején. Nem igazán tudja ledolgozni a hátrányát a Mercedesekkel szemben.

Albon zseniális manőverrel utasítja maga mögé Daniel Ricciardót, a kilences kanyarban, külső ívről.

Fotón a Hamilton-Vettel előzés:

Bottas is közelít Vettelhez. Valóban értelmesebb lenne kihozni Vettelt friss gumikért. És jön is! Nem várják meg, amíg Bottas is megelőzi, de legalább így Leclerc-nek segített a német. Használt lágyakon Vettel!

Vettel hibázik, Hamilton támad! A német maga mögött tartja a mercedesest, de Vettel gumijai már haldokolnak. A Kemmelben Hamilton megelőzi Vettelt!

Hamilton nem tudja megelőzni Vettelt, még nyitott DRS-sel sem, így a kanyargós részen kell kitalálnia valamit a britnek.

Hamilton gumijai sokkal jobb állapotban vannak. Kilenc világbajnoki cím csapna össze, miközben Hamilton elfékezi az utolsó kanyart. A csatát így elnapolták.

Vettel nagyon szeretne kiállni friss abroncsokért. Csúszkál a német, akit utolért Lewis Hamilton.

Máris szólnak Vettelnek, hogy engedje el a vészesen közelítő Charles Leclerc-t, aki Lewis Hamilton elől menekül. Leclerc így átveszi a vezetést!

Bottas is megkapta a közepes keverékeket, Charles Leclerc pedig elkezdte nyomni a friss gumikon, hogy megelőzze Vettelt.

Egy körrel később Hamilton is a bokszban, de lassú volt a kerékcseréje, 3,6 mp.

Leclerc a bokszban! Szinte féltávnál, a 44 körös verseny 21. körében kapta meg a közepes abroncsokat, és Vettel mögé jön vissza, a negyedik helyre.

A verseny 19. körében Anthoine Hubert-re emlékeztünk.

 

Gasly és Perez szinte lemásolták a korábbi Hakkinen-Schumacher-Zonta hármas manővert.

A német közepes keverékekre váltott, közben pedig Leclerc-nek és Hamiltonnak is szóltak, hogy nyomják tövig a gázpedált.

Hopp! Vettel rögtön a bokszban!

Megkezdődtek közben a kerékcserék, de az élmenők közül senki nem volt még a bokszban.

Magnussent közben lassan a safety car is megelőzi, valami gondja lehet a dánnak, aki pillanatok alatt kipottyant a pontszerző zónából.

Hamilton egyre közelebb Vettelhez, de a Kemmelben még nyitott hátsó szárnnyal sem tud közelebb kerülni a ferrarishoz.

Pierre Gasly is megelőzte Kevin Magnussent, Sergio Perez után, aki nyolc tizeddel gyorsabb körönként Grosjeannál, így a mexikói hamarosan a hatodik helyen találhatja magát.

Leclerc hibázott! A Kemmel utáni kanyart fékezte el, majd vágta le! Hét tizedet dobott el, de így is 2,2 mp-cel van Vettel előtt, közben Hamilton jelenti, hogy Vettel szenved, és egyre közelebb van a némethez.

A Ferrarik és Mercedesek mögött Norris, Grosjean, Magnussen, Perez, Gasly, Stroll az első tíz sorrendje.

A 4. kör végén tényleg kiállt a safety car, Vettel hibázott, a sorrend: Leclerc, Vettel, Hamilton, Bottas maradt.

Pillanatképek a rajt után:

Mégis marad a biztonsági autó, mert Sainz autója bizony valóban nem volt az igazi. Az utolsó kanyar bukóterében parkolt le, de sebességben ragadt a McLaren, így a sportbírók nem tudják kitolni onnan.

Kiállt a mezőny elől a biztonsági autó, Raikkönen kijött még egyszer, közepes keverékekért, Sainz autója nem tűnik egészségesnek, még a bokszban is lefulladt, nemcsak a rajtrácson.

Raikkönen a 18. helyre esett vissza.

A visszajátszáson látszik, hogy Raikkönen és Verstappen értek össze az egyes kanyarban, inkább a finn hibája volt. Verstappennek aztán emiatt sérült meg a baloldali felfüggesztése, így csúszott a falba az Eau Rouge-ban.

Leclerc megtartja az első helyét a Kemmel után. Vettelt a La Source-ban megelőzte Hamilton, de a német visszavette tőle a második helyet. Verstappen a falban, Raikkönen pedig a levegőben a rajt után, safety car!

Albon, Giovinazzi, Russell és Kubica közepes, mindenki más lágy abroncsokon.

Elindultak a pilóták a felvezetőkörre, hamarosan rajtol a Belga Nagydíj!

A verseny rajtja előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg Anthoine Hubert-ről. A képen Hubert édesanyja és testvére látható.

 

A csapatok egy különleges matricát ragasztottak fel autóikra, amellyel a tegnapi F2-es balesetben életét vesztett Anthoine Hubertre emlékeznek.

A tegnapi időmérő edzésen Charles Leclerc megszerezte harmadik pole-pozícióját, megelőzve csapattársát Sebastian Vettelt és a vb-éllovas Lewis Hamiltont. A teljes rajtrács ide kattintva látható.