DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
15:03

Az élmezőny szokás szerint nem sieti el a dolgot, Alex Albon is még csak most öltözködik.

Köszönjük a figyelmet, tartsatok holnap délelőtt is velünk!

A szabadedzés tehát véget ért, íme a top tíz. Hamarosan jelentkezünk a részletes összefoglalóval.

Előbb csak virtuális biztonsági autót fújtak, de 4 perccel a vége előtt úgy döntött a versenyirányítás, ennyi volt a második szabadedzés.

Az egyik Racing Pointnak csak az ülése forrósodott fel, a másiknak a motortere is kigyulladt. Sergio Perez öt perccel a vége előtt tűz miatt kénytelen volt a pálya szélén megállni.

A sorrendben egyébként semmilyen lényegi változás nem történt az utóbbi fél órában, a mezőny most már versenyszimulációkat végez, ami lassabb kirödőkkel jár. Egy-egy pályaelhagyáson kívül jelenleg nincs nagyobb akció a pályán.

Lance Stroll égető problémával szembesült: csapatának azt jelentette rádión, valami teljesen felforrósította alatta az ülést. Ráadásul szagot is érez, ami egy száguldó F1-es autóban nem egy jó jel. Ebből vélhetően egy hosszabb bokszkiállás lesz.

Otthon érzi magát a Racing Point Belgiumban, jelenleg mindkét autójuk top 10-es idővel rendelkezik. Ha egyetlen pályát kellene választaniuk a versenynaptárból, valószínűleg ez lenne az.

Amíg a csapatok leadják az ilyenkor kötelező használt gumikat, addig van időnk válogatni a művészibb fotók közül.

Túl vagyunk az edzés felénél, így áll jelenleg a top tíz.

Leclerc lila első és harmadik szektorral egy 1:44,123-at rakott össze, ez eddig a hétvége legjobb köre. Közben közeledik az edzés félideje, mindjárt mutatjuk az állást.

Hogy mi? Az első fél órában két Renault áll a végsebességi lista élén.

Hamiltonnak most sincs sok nyugta, rádión azt jelezte csapatának, hogy a bukósisakja nem zár rendesen, port enged a szemébe. Kiállt a bokszba egy újért.

Csak emlegetni kellett a Mercedeseket, Valtter Bottas és Lewis Hamilton is produkált egy-egy kört. A két Ferrari közé ékelődtek be, két tizedes közökkel.

A Ferrarik váltják egymást az élen, Charles leclerc közel hét tizedet faragott a legjobb köridőből. 1:45,377-nél járunk. A mezőny jó része már legalább egy mért idővel rendelkezik, de a Mercedes még például adós.

Ma még kellemes az idő Belgiumban, de a hétvége hátralévő szakaszaiban akár még hidegfrontra és csapadékra is számíthatunk.

Az élen egy rövid ideig a két Haas állt, ám Sebastian Vettel hamar átvette tőlük a vezetést. A legjobb köridő jelenleg 1:46,069.

A lámpa zöldre váltott, kezdődik a másfél órás gyakorlás. 

Mint mindig, a táj most is gyönyörű.