DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Túraautó

DTM: 120 helyett 15 perc edzés, Farfus a leggyorsabb

A lausitzi DTM-forduló szombati napjának főszereplője a köd volt, amely miatt számtalan alkalommal csúsztatták a szabadedzéseket. Végül egy kurta, 15 perces gyakorlást tartottak meg nem sokkal az időmérő előtt, amelyen három BMW bizonyult a legjobbnak.

A két 60 perces szabadedzés 9:20-ra és 12:15-re volt kiírva, szombaton reggel azonban hatalmas köd telepedett a Lausitzringre, amely megakadályozta, hogy a mentőhelikopter felszállási engedélyt kapjon - emiatt pedig biztonsági okokból a pályán zajló eseményeket sem lehetett megtartani. Eleinte mindenki csak pár perces csúszásra számított, de ebből egy óra lett, az edzést aztán 12 órára tolták hátra.

 

A köd azonban délután is megmaradt, a szervezők úgy döntöttek, egyetlen szabadedzést tartanak 13:30-as indulással. A versenyzők és csapatok körözés helyett csak unatkozó képeket osztottak meg. Ezt a gyakorlást is fokozatosan csúsztatták egy órával, végül a szervezők úgy döntöttek, teljesen törlik, és 16 órakor egy mindössze 15 perces tréninget rendeznek a résztvevők számára, hogy legalább egy kis időt pályán tölthessenek a 16:45-kor induló kvalifikáció előtt.

 



Bár a köd oszlani kezdett, már nem volt mindenki optimista, és arról is esett szó, hogy ha az időmérőt nem tudják megrendezni, akkor a versenyzők a bajnokság sorrendje alapján állhatnak fel a rajtrácsra. Ez még jobban segíthette volna Marco Wittmannt, hogy már holnap bebiztosítsa a bajnoki címet.

 

Végül azonban a 15 perces tréninget sikerült megtartani, a versenyzők 10-11 kört teljesítettek, három BMW-s, Augusto Farfus, Marco Wittmann és Timo Glock zártak az élen, Daniel Juncadella Mercedese és Joey Hand újabb BMW-je előtt. A megszokott, gyakran alig egy másodperc közeli különbség helyett a mezőny első és utolsó tagját ezúttal 7,5 másodperc választotta el. Martin Tomczyk nem tudott mért kört teljesíteni, neki különösen nehéz feladata lesz az időmérőn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: