DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Gokart

Kovács Zsombor dobogón Valenciában!

Remekül sikerült Kovács Zsombor bemutatkozása a felnőttek között a Rotax Max Senior mezőnyben, hiszen a Winter Cup 2017 valenciai megmérettetetéseén az ifjú versenyző végül a dobogóra állt a 3. helyen.

Mesélj a spanyolországi versenyről!

Február 2-án érkeztünk meg Valenciába, a verseny napjáig készülődéssel, illetve edzéssel telt az idő. A hivatalos edzés szerdán vette kezdetét, majd pénteken három szabadedzés után kezdődött el igazából a megmérettetésem.

Milyen részeredményekkel küzdötted fel magad a dobogóra?

Az időmérőn pole-pozíciót szereztem, így már ott láttuk, hogy a sebesség jó lesz. A szombati selejtezőket ez által az első helyről kezdhettem. Az elsőben második lettem, a másodikban negyedik, de még ez is tökéletesnek számított ebben a mezőnyben. Az utolsóban az időjárás megnehezítette a dolgunkat, hiszen leesett az eső, itt a huszadikként értem a célba.

Mesélj az elődöntőről és az ezt követő eseményekről!

Az elődöntőt a 8. helyről kezdtem, itt még elég vizes volt a pálya, így az esőgumi mellett döntöttünk. Itt a 11.-ként végeztem. Többé-kevésbé jó volt, de természetesen a döntő kárpótolt mindent, hiszen kategóriám harmadikjaként állhattam fel a dobogóra. Kemény csata volt az élen menő 6 pilótával, végig egy bolyt alkottunk, de az egész mezőny rendkívül erősnek bizonyult.

kovacszs-valencia-2017



Nagyon szépen köszönöm az egész KMS Europe csapatnak a sok segítséget, a GKS-nek és Frednek a kiváló motort, Daniellenek a sok telemetriázást, valamint külön köszönet a szerelőmnek, Szendrei Ádámnak és Kálmán Péternek, hogy elérhettem ezt az eredményt! Szüleimnek is köszönöm, hogy itt lehettem! Köszönöm még támogatóimnak és nem utolsó sorban a Livewire Team-nek!

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: