DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Lawson: Nagyon tisztelem Ricciardót

A Daniel Ricciardót váltó Liam Lawson elárulta, hogy az ausztrál versenyző sok sikert kívánt neki a „visszatéréséhez”, de azt is elmondta, hogy miért érez óriási tiszteletet a távozni kényszerülő 35 éves versenyző iránt.

Liam Lawson a múlt hétvégén Austinban kapott ismét lehetőséget a VCARB csapatától, miután a Red Bull vezetése Daniel Ricciardo leváltása mellett döntött.

Lawson nem vallott szégyent, rögtön az első idei futamán világbajnoki pontokat szerzett a faenzai csapat számára. Tette mindezt ráadásul a mezőny végéről rajtolva, miközben csapattársa, Yuki Tsunoda mindössze a 14. helyen zárt Austinban.



„Ő egy olyan ember, aki mellett soha nem éreztem azt, hogy versengenénk egymás ellen. Az elmúlt 12 hónapban egyszer sem éreztem közvetlen versengést vele szemben” – mondta Lawson, amikor Daniel Ricciardóról kérdezték.

„Minden hétvégén beszéltünk egymással. Hogy őszinte legyek, elég sok időt töltöttem vele a versenyhétvégéken, megfigyelve azt, hogy miként végez el bizonyos tennivalókat.”

„Mindig nyitott volt felém és tanácsokkal látott el. Szingapúrban is egyértelművé tette számomra, hogy semmilyen rossz érzése nincs az irányomba.”

„Amikor távoztunk Szingapúrból, akkor sok sikert kívánt, valamint elmondta, hogy hozzam ki a legtöbbet ebből a lehetőségből, hiszen mindenkinek egy sansza van az F1-ben.”

„Nagyon tisztelem őt” – tette hozzá Lawson. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: