DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Steiner szerint Norris így nem lehet bajnok

Günther Steiner, a Haas korábbi csapatfőnökének véleménye szerint Lando Norrisnak keményebben kellene versenyeznie, ha világbajnoki címet szeretne nyerni.

Az utóbbi időben több helyről is olyan kritikát kapott Lando Norris, hogy amennyiben a bajnoki címet veszi célba, akkor változtatnia kell jelenlegi hozzáállásán. Legutóbb Günther Steiner, a Haas istálló korábbi csapatfőnöke nyilatkozott hasonlóan a brit pilóta kapcsán.



Steiner ismert a szókimondó és heves stílusáról, és véleménye szerint Norrisnak is jól jönne, ha időnként hangot adna elégedetlenségének.

„Frusztrál engem, ahogy Piastri megelőzi őt, és soha nem látunk egy érzelmes vagy negatív reakciót Landótól. A helyében én hangosan szóvá tenném a csapatrádión, hogy mi a fészkes fene történik” – mondta Steiner.

Norris jelenleg egyébként 62 pontos lemaradásban követi Max Verstappent az egyéni pontversenyben, az idei világbajnokságból pedig még nyolc versenyhétvége van hátra, amiből három sprintformátumban kerül megrendezésre. 

„Gyakran kritizálja magát, szerintem tökösebbnek kellene lennie. Nem lehet politikai úton, a papaya szabályokkal rendezni ezt a helyzetet, keményen kell harcolnia. Magyarországon feladta a futamgyőzelmet – nem tudom, hogy hány versenyző tette volna meg ugyanezt. Ez jó emberré teszi őt, de a világbajnoki címhez ez nem megfelelő attitűd” – tette hozzá Steiner.

Nemrég Nico Rosberg, 2016 világbajnoka is kifejtette a véleményét azzal kapcsolatban, hogy miben kellene fejlődnie Norrisnak, ezen írásunk ide kattintva olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: