DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Nem kéne erről vitatkoznunk” – Verstappen a legjobb versenyző kérdéséről

Verstappen szerint nincs értelme a legjobb pilóta kilétét firtató vitáknak, hiszen mindenki lehet a saját nemében a legjobb. Személyes példáját is felhozta a témában.

Nagy port kavart múlt héten a 2021-es NASCAR-bajnok Kyle Larson nyilatkozata, amelyben azt állította, hogy az IndyCaron és az F1-en kívül bármilyen más kategóriában legyőzné Max Verstappent, mivel jobb versenyzőnek tartja magát. A témáról a legfrissebb Pitwall-adásunkban is szó esett, valamint olvasóinkat is megkérdeztük, kit tartanak a jobb pilótának kettejük közül.

Most a racingnews365.com a Red Bull többszörös világbajnokának a Spanyol Nagydíj idején adott nyilatkozatát túrta elő, amelyben Verstappen a „legjobb pilóta” témáról fejtette ki véleményét.

„Szerintem először azt kéne leszögeznem, hogy nem kéne erről vitatkoznunk, hiszen mindenki jó a maga módján. Terepen nem lennék jó. Talán, ha gyakorolnék? Nem tudom. Végül is úgy gondolom, hogy egy jó versenyző gyorsan tanul. Attól is függ, hogy mivel nőttél fel. Nekem például a gokartozás és az F1, ezek a dolgok jobban fekszenek, mint például a terepen versenyzés. Arról fogalmam sincs jelenleg, hogy kell csinálni” – magyarázta a holland.



„De egy kicsit raliztam nyílt pályákon, és azt nagyon szórakoztatónak találtam. Vajon tényleg jó lennék benne? Nem tudom, de úgy gondolom, hogy a kezdet jó volt. De nagyon sokat kell még tanulnom, és a versenyzésnek ebben a divíziójában a legjobbaktól kell tanulnod.”

„Így lehetsz igazán jó. Mi is így nőttünk fel. Jobb emberektől tanulsz, akiknek van tapasztalatuk, és így fejlődsz. Ezért ez a vita, hogy valaki jobb, mint a másik… Nem tudhatod – mindenki jó a maga nemében” – mondta a Red Bull-os.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: