DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Glock a Német Nagydíj esetleges visszatéréséről

Timo Glock, korábbi német F1-es versenyző arról beszélt, hogy jelenleg szinte esélytelennek látja a Német Nagydíj visszatérését.

Utoljára 2019-ben rendeztek Német Nagydíjat a száguldó cirkuszban (2020-ban Eifel Nagydíj néven még volt egy Covid miatti beugró versenyük), jelenleg azonban nincs napirenden Németország visszatérése.



„Ez leginkább a politikáról szól. A német gyártók a sport karbonlábnyoma miatt nem akarnak beszállni a motorsportba, emellett pedig a kormányzat sem támogatja már az F1-es versenyek rendezését” – mondta Timo Glock, korábbi F1-es versenyző.

„Nagyon közeli kapcsolatban vagyok a hockenheimi pálya vezetőivel. Szeretnének újra F1-es versenyt rendezni, azonban azt tekintve, hogy támogatás nélkül 20 milliós eurós veszteséget is hozhat a futam, nonszensz lenne a versenyrendezés. Jelenleg sem a német kormány, sem a gyártók felől nincs támogatottsága a verseny rendezésnek.”

Glock továbbá arról is beszélt, szerinte elég őrült helyzet az, hogy 2026-ban már két német gyártó is ott lesz a rajtrácson, ám a Német Nagydíj visszatéréséről szó sem esik.

„Az infrastruktúránk nagyszerű. A Hockenheimring jelenleg magánkézben van, akik sokat invesztálnak a pályába, és újra vonzóvá akarják tenni. Végső soron azonban pénzügyi támogatásra van szükség az ország részéről ahhoz, hogy F1-es versenyt tudjunk rendezni” – tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: