DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Strollnak maradnia kell” – mondja az Aston-nagykövet

Pedro de la Rosa, az Aston Martin F1-es csapatának nagykövete úgy gondolja, Fernando Alonso szerződéshosszabbítását követően Lance Strollnak is maradnia kell a silverstone-i központú istállónál.

Az F1 Nation podcastben vetette fel a kérdést Damon Hill, hogy adott esetben Fernando Alonso és Carlos Sainz nagyszerű csapatot alkotnának az Aston Martinnál, ha Lance Stroll úgy döntene, hogy felhagy a versenyzéssel.

Nos, az Aston nagyköveteként tevékenykedő de la Rosa nem volt elragadtatva az ötlettől: „Miért ne folytatná Lance? Eltekintve a csapatnál futó projekteket, nincs oka arra, hogy másképp cselekedjen. Fernando is ezért döntött a maradás mellett. Strollnak két nagyszerű versenye is volt idén, Dzsiddában és Melbourne-ben voltak olyan szakaszai a futamnak, amikor Alonsónál is gyorsabb tudott lenni” – mondta de la Rosa.



„Még egyszer tehát, miért ne folytatná a versenyzést Lance? A színfalak mögé nézve tisztán látható, hogy a jövő csapatát építjük itt. Új szélcsatornánk van, illetve folyamatosan új emberek csatlakoznak hozzánk.” 

„Nem lenne bölcs dolog egy erős versenyzőpárost megbontani. Hiszem azt, hogy a jelenlegi versenyzőinkkel kell folytatnunk, hiszen így lehetünk a legerősebb csapat a rajtrácson" – tette hozzá de la Rosa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: