DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Jos Verstappen: Sosem bántalmaztam a fiamat!

Jos Verstappen elismerte, sokszor bánt rideg módon a fiával, mert azt akarta, hogy egy mentálisan erős pilóta legyen belőle a későbbiek során. Az egykori versenyző szerint a fiatal tehetség ezt mindig jól viselte.

Max Verstappent már gyerekkorában is komoly kihívások elé állították a gokartos időkben, mivel édesapja is sokat várt el tőle. A kétszeres világbajnok egyszer elárulta, az apja soha sem ámította őt olyasmivel, hogy egy napon a csúcsra juthat, mivel kemény nevelésben részesítették, ezt pedig Jos Versrappen is megerősítette a Viaplay által kiadott új dokumentumfilmben, ami az Anatomy of a Champion címmel jelent meg.

„Keményen bántam vele, ahogyan felneveltem. Ez volt a tervem, mert sokan bele sem gondolnak abba, mire van szükség ahhoz, hogy valaki elérje egy sportág abszolút csúcsát. Általában nem vagyok olyan ember, aki igazán szeret megnyílni az ilyen dolgokról, de azt hiszem, ez egy kicsit nagyobb betekintést adhat abba, hogyan élte meg mindenki azt az időszakot” – mondta el a hollandok egykori F1-es versenyzője.



A dokumentumfilmben elmondottak alapján a Red Bull fiatal pilótája nem sok dicséretben részesült. Édesapja többek között arra kötelezte, hogy ne a pálya legkézenfekvőbb pontjain előzze meg riválisait, hanem keressen nehezebb helyeket és módokat, ha pedig az ellenkezőjét tette, akkor eléggé leszidták, egy ízben például azt mondták neki, csomagolnak és mennek haza, ha nem változtat.

Jos Verstappen szerint hiába tűnik ezek alapján túl szigorúnak a nevelési módszere, mindez kellett ahhoz, hogy azt a Max Verstappent lássuk a pályán, aki jelenleg kétszeres bajnoknak és címvédőnek mondhatja magát.

„Tudom, hogy nem vagyok a legkönnyebb ember, akivel együtt lehet dolgozni, és sokat követeltem meg tőle. Ennek ellenére ezt mindig képes volt elviselni, mert mindig is nagyon erős volt mentálisan. Vannak emberek, akik azt mondják, hogy rossz apa vagyok, mert bántalmaztam a gyerekemet, de én sosem bántalmaztam őt!” – tette hozzá az édesapa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: