DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Egy igazgatótanács veszi át a Red Bull irányítását

A hírek szerint a nemrégiben elhunyt alapító fia, Mark Mateschitz kapja meg a Red Bull GmbH részvényeinek 49 százalékát, ám az üzemeltetésben már nem fog részt venni, azt egy igazgatótanácsra bízzák.

Mint az ismert az USA Nagydíj szombati napján érkezett a hír, hogy 78 esztendős korában elhunyt Dietrich Mateschitz, a Red Bull alapítója. A szakember halála után természetesen többekben is felmerült, hogy kik vehetik majd át a cég irányítását és az általa birtokolt részvényeket, a mai napon azonban állítólag ennek az ügynek is pont került a végére.

A Kleine Zeitung nevű osztrák laphoz eljuttatott információk alapján a néhai tulajdonos fia, Mark Mateschitz már csak a részvényesi feladataira szeretne koncentrálni a jövőben, ami pénteken az alkalmazottakhoz eljuttatott levélből derült ki.

„Ahogyan azt apámmal korábban is javasoltuk és kívántuk, valamint ahogyan azt thai partnereink is támogatták, egy igazgatótanács fogja irányítani a Red Bull üzleti tevékenységét. Ez a testület Franz Watzlawickból (az italüzletág vezérigazgatója), Alexander Kirchmayrből (pénzügyi igazgató) és Oliver Mintzlaffból (a vállalati projektek és befektetések vezérigazgatója) állna. Különösen örülök annak, hogy Roland Concin, Walter Bachinger és Volker Viechtbauer, akik korábbi pozíciójukból távoznak, továbbra is a Red Bull tanácsadói maradnak. Tapasztalatukkal és szaktudásukkal támogatni fogják az igazgatótanácsot és így végső soron mindnyájunkat abban, hogy sikeresen folytathassuk apám munkáját az ő szellemében” – állt a levélben.



Mark Mateschitz kifejtette azt is, hogy véleménye szerint azzal tesz a legjobbat a cégnek, ha kizárólag egy dologra koncentrál, főképp azok után, hogy a részvények 49 százaléka is hozzá került.

„Én magam is lemondtam az Organics vezetői posztjáról. A döntés nehéz volt számomra, mert az Organics by Red Bull egy olyan projekt, amely közel áll a szívemhez, de nem tartom sokra, ha egyszerre vagyok alkalmazott és részvényes ugyanabban a cégben. A részvényesi szerepemre fogok összpontosítani, értelmezni fogom, és úgy járulok hozzá, ahogyan azt jónak és szükségesnek látom” – tette hozzá az örökös.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: