DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rendkívüli F1-es megbeszélést hívtak össze

Sürgős összejövetelt tart a következő hét folyamán a Motorsport Világtanács, a téma pedig a 2022-es F1-es szezon lesz - annak megoldásra váró problémáival a középpontban.

Rendkívül megbeszélés keretein belül ül össze a Motorsport Világtanács a jövő hét folyamán - számolt be a hírről a RacingNews365.com. A portál forrásai szerint a 2022-es Formula-1-es szezon kapcsán felmerülő problémákat fogják átbeszélni az érintettek és az egészben az a szokatlan, hogy a sürgős ügyekben általában csak egyszerű online szavazást szoktak tartani, most viszont rendkívüli ülést tart a világtanács.

00121043_071_1



A WMSC általában évente négy alkalommal ülésezik és a gokartozástól a Formula-1-ig terjedően a motorsportok szabályrendszerével, valamint a biztonsági előírásokkal foglalkozik. A RacingNews365 úgy tudja, hogy a jövő heti megbeszélésen az F1-es szezonnal kapcsolatban érintik a sportszabályzatot, a technikai szabályzatot és a pénzügyi szabályzatot is. Olyan kulcskérdésekre kell válasz találniuk, mint hogy hatvan vagy kilencven percesek legyenek a szabadedzések, vagy hogy a mostanában középpontba kerülő sprintek sorsával mi történjen - mennyit rendezzenek és a felmerülő, költségsapkával kapcsolatos kéréseket átbeszéljék.

A portál szerint itt történhet előrelépés Michael Masi F1-es versenyigazgató ügyében is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: