DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Komoly veszteségek a Ferrarinál

A világjárvány miatt erősen megcsappant jogdíjai és szponzori bevételei, valamint az idei gyengébb teljesítménye miatt a Scuderia súlyos eurómillióktól esik el 2020-ban.

Kevesen vannak a világban, akik pénzügyileg pluszban zárták volna a koronavírus-járvány által erősen befolyásolt 2020-as év első felét. A Ferrari sem tartozik a kivételek közé: a közreadott pénzügyi jelentés alapján a második negyedévben 42%-kal, 984 millió euróról 571 millióra estek a cég bevételei. Az F1-es csapat is "jelentős", 37%-os visszaesést könyvelt el, így az eddigi legnehezebb évére készül - árulta el a márka vezérigazgatója.

 ferrari-pit-hungp2020



"A bevételeket és a veszteségeket tekintve ez a Formula-1-es év lesz a legnehezebb. A jogdíjak, valamint a szponzori bevételek csökkenése miatt egyértelműen tízmilliós nagyságrendű pofonra számítunk. Jövőre javulnia kellene a helyzetnek. Remélhetőleg akkorra visszatérünk a normális menetrendhez, így nehéz 2020-at 2021-hez hasonlítani" - idézte Louis Camilleri szavait a PlanetF1.

Azt figyelembe véve, hogy az F1-es csapat szakmai stábja szerint várhatóan a 2021-es szezon során sem javul jelentős mértékben az autó teljesítménye, a pénzügyi problémák jó eséllyel évekre elhúzódnak. Ha a 2022-ben érkező szabályváltozásokra jól reagál az istálló, akkor a 2023-as évük anyagilag ismét arra a szintre juthat, amit a vezetőség is kielőgítőnek talál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: