DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az F1 ajtajában kitartóan vár egy új csapat

A Panthera Team Asia 2022-ben csatlakozna az F1-hez, amikor a sorozatban bevezetik az új szabályrendszert. Az autó tervezése és egy motorszállítói szerződés is folyamatban lehet.

A nagy-britanniai székhelyű, ázsiai hátterű istálló először tavaly nyáron jelentette be résztvevői szándékát. Akkor még a 2021-es csatlakozást célozták meg, amikor a Formula-1 eredetileg bevezette volna az autókat teljesen átalakító új szabályrendszert. Aztán jött a világjárvány és az ezzel járó halasztások, de a csapat alapvető elképzelése azóta sem változott, továbbra is csatlakozni akarnak az F1-hez.

 f1-pitlane



„Igazi hullámvasút volt, de még mindig itt vagyunk, a projektnek nincs vége” – nyilatkozta Benjamin Durand csapatfőnök a Motorsportnak. „Még a krízis kialakulása előtt 2022-t céloztuk meg, és jelenleg is egy lehetőségre várunk. Az embereink elkezdtek dolgozni az autó aerodinamikáján, miközben befektetőkkel is tárgyalunk. Megvárjuk, hogy mi történik az F1-ben, mielőtt bármi egyebet kijelentünk. Felmerült annak a lehetősége is, hogy autót vásárolhatnánk [egy másik csapattól], szóval meglátjuk, mi lesz” – árulta el a korábban WEC-ben versenyző SMP Racing egykori főnöke, aki hozzátette, év elején körvonalazódott egy megállapodásuk valamelyik gyártóval, amely motort és egyéb elemeket szállítana az istállónak. 

Hogy mi lesz a projektből, az egyelőre nagy talány. Jean Todt legutóbbi idevágó nyilatkozata alapján az FIA-nak hivatalos formában senki sem jelezte részvételi szándékát, igaz ezt még tavaly ősszel jelentette ki az elnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: