DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az egész F1 megváltozhat(na) a koronavírus után

Alejandro Agag szerint most van lehetőség az egész Formula-1 újragondolására, a pénzek elosztásának egyenlőbbé tételére és nem szabad azt hinni, hogy a világ nem változik meg a járvány után.

Érdekes dolgot mondott Alejandro Agag, a Formula-E vezére: szerinte a jelenlegi krízishelyzet kiváló lehetőség a Formula-1 és minden más autósport számára ahhoz, hogy megtegye a szükséges lépéseket a helyes irányba. Valami hasonlót mondott a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl is.

"Szerintem mindenki, de különösen a Formula-1 számára ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy újragondolja a modelljét" - mondta Agag az Autosport podcastjében. "talán ez egy esély arra, hogy a csapatok egyformán osztozzanak a bevételeken. Hallani még, hogy 125 millió dollár lehet a költségsapka, de miért nem lesz inkább 75 milliós és profitál ebből mindenki?" - tette hozzá.

f1_13



Agag egyébként úgy látja, hogy a jelenlegi megállapodások komoly szakadékot tesznek a csapatok közé, ezen muszáj lenne változtatni és szerinte a mostani állapot erre is lehetőséget ad - ki lehetne kukázni az egész rendszert. "Szerintem nem normális az, hogy a csapatok ugyanazokon a futamokon vesznek részt, de eltérő mennyiségű pénzt kapnak. A Premier League-ben közel sincsenek ilyen különbségek" - magyarázta.

"Most lehetne új szerződéseket kötni és ha az emberek nem veszik észre, hogy a világ más lesz a koronavírus után, akkor nagy hibát követnek el. Most van lehetőség, élni kell vele. Minket (a Formula-E-t) ez nem érint, de az F1-et is hozzáértő emberek vezetik, biztos, hogy ők is gondolkodnak ezeken a dolgokon."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: