DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Új vezér és százmilliárdos tőke a McLarennél

Nem csupán a topmenedzserek elit világában cseng jól Paul Walsh neve, az F1-ben is találkozhattunk már vele: Bernie Ecclestone utódjaként is felmerült 2014-ben.

A McLarennél a Formula-1-et és lassanként autóipart megbénító koronavírus közepette sem felejtenek el hosszú távú stratégiában gondolkodni. A McLaren Csoport két fontos hírt közölt szerda este. Az egyik, hogy a vállalat régóta meglevő tulajdonosai 300 millió font (115 milliárd forint) tőkeinjekciót biztosítanak a cég támogatására és a márkastratégia fenntartására.

Másrészt új ügyvezető elnököt neveztek ki Paul Walsh személyében azonnali hatállyal. A McLaren Csoport eddigi elnöke, Mohammed Bin Essa Al Khalifa sejk nem ügyvezető igazgatóként folytatja. A bahreini üzletember Ron Dennis csapattól való kényszerű távozása után foglalta el a pozíciót.



„Örömmel fogadom el az ügyvezető elnök pozícióját a McLaren Csoportnál, ennél a figyelemreméltó brit bázisú cégnél, amely azáltal építette fel hírnevét, hogy egyedülállóan kombinálja a modern luxustermékeket a csúcstechnológiával, melyet a versenypályán és üzletekben alkalmaz szerte a világon. Mohammed Bin Essa Al Khalifa sejk létfontosságú integrációt vezetett a Csoportban, most pedig dolgozhatunk a McLaren fejlődésének következő fejezetén” – kommentálta a bejelentést Walsh.

Paul Walsh a menedzserszakmában a legkomolyabb nevek közé tartozik, 30 éven keresztül dolgozott a Diageónak, ebből 13 évet vezérigazgató poszton, a McLarenhez pedig a cateringgel foglalkozó Compass elnöki székéből érkezik. A FedEx és McDonald’s igazgatótanácsának jelenleg is tagja, és az önéletrajzában szerepel az Intercontinental, GrandMet és Pillsbury jól csengő neve is.

A Diageo egyik márkája, a Johnnie Walker révén a Formula-1-gyel és a McLarennel is kapcsolatban állt. Walsh a Formula-1 igazgatótanácsának szintén tagja volt, sőt 2014-ben, Bernie Ecclestone németországi vesztegetési ügye kapcsán az is felmerült, hogy ő kerül a sportág élére. A hírek szerint Walsh akkor visszautasította a sportág tulajdonosainak ajánlatát.

Egyesek úgy vélik, a mai két hír a McLaren tőzsdei bevezetésének előszele, de a Sky News szerint erre 2023 előtt nem fog sor kerülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: