DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Távoznia kell a Renault fontos szakemberének

Újrastrukturálás folyik Enstone-ban, amely a csapatnál 19 évet töltő Nick Chestert, a karosszériarészleg vezetőjét is elmozdította pozíciójából.

Nick Chester 19 év után távozik a csapattól, amelyhez még 2000-ben érkezett, mikor az istálló Benetton néven működött. A szakember a Renault beszállása, a Lotussá alakulás, majd a gyári visszatérés után is maradt az enstone-i gárdában, 2013 óta a karosszériarészleg főnökeként. A Renault most a 2019-es visszaesés okait keresve átszervezést végez, amelynek keretében a mérnököt szabadságolták, mielőtt hivatalosan is megszűnik munkaviszonya.



„Élveztem a 19 évet ebben a csapatban, amely remek morállal rendelkezik. Hihetetlen lojális és tehetséges emberek társaságában dolgozhattam. Várom az új kihívást, amely rám vár, a csapatban pedig mindenkinek a legjobbat kívánom” – olvashatók Nick Chester szavai a Renault sajtóközleményben, amely Cyril Abiteboult is idézi. A csapatvezető megköszönte a közel két évtizedes munkát, kiemelve Chester szereplését a 2016-os visszatérés óta végrehajtott felzárkózásban.

Enstone-ban nagy mozgások zajlanak jelenleg, különösen a Chester alá tartozó aerodinamikai részlegen. A szakterület vezetője, Peter Machin szintén távozott a közelmúltban, a helyére a Ferrarinál és Williamsnél megforduló Dirk de Beert vették fel. Az aerorészleg vezetőjének átmeneti helyettese Vince Todd lett, de ezt a pozíciót is egy riválistól elcsábított igazolással akarják betölteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: