DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton sérült autóval is kitartott az élen

A Mercedes harmadik helyről rajtoló pilótáját a hiányos padlólemez sem tartotta vissza a mexikói futamgyőzelemtől, de szerencséje is volt, mivel az őt üldöző Vettelnek fékproblémái voltak. Az első három nyilatkozata.

Tűzijáték nélkül, meglehetősen lapos befutóval ért véget az idei Formula-1-es Mexikói Nagydíj. A győztes a gumikkal kiválóan bánó Lewis Hamilton lett, akit a futam utolsó harmadában hiába közelített meg Sebastian Vettel, Valtteri Bottas és Charles Leclerc is, végig az élen tudott maradni. A leintést követően először ő nyilatkozott Jenson Buttonnak.

 ham-mex-action-20191



„Először is, szerintem ez itt a legjobb közönség, ilyet még nem láttam. Óriási köszönet a csapatnak, ez egy hihetetlen eredmény. Ide érkezve azt hittük, hátrányban vagyunk, nehéz is volt a verseny, de megcsináltuk. Sérült volt az autóm, küzdelmes volt, de nem adtam fel. Most nagyon hálás vagyok. Ezt a versenyt már meg akartam nyerni egy ideje. Remélem, hogy az emberek élvezték ezt a futamot” – értékelt a brit, aki a rajtnál Max Verstappennel ütközött össze.

A második a Ferrari németje, Sebastian Vettel lett, aki a futam egy pontján úgy tűnt, könnyedén át tudja majd venni a győzelmet Hamiltontól, ám az ötszörös világbajnokon ma nem sikerült fogást találnia. Ebben egy technikai probléma is közrejátszott.

„A kemény gumik meglepő módon elég jól működtek. Intenzív futam volt, mert nem volt fékem, Valtteri pedig a végén nyomást gyakorolt rám. Lewis szerintem egészen addig spórolt, amíg közel nem értünk hozzá, biztosan maradt tartalék az abroncsaiban. Jó futam volt, de a stratégiánk lehetett volna pontosabb is. A nézők nagyszerűek” – nyilatkozta Vettel.

Szoros befutóban a harmadik Valtteri Bottas lett, aki a tegnapi időmérős balesetet és a Max Verstappennel történt ütközést figyelembe véve egyáltalán nem elégedetlen.

„A tegnapi napot figyelembe véve ez egy jó eredmény, élveztem a versenyt, de ebben sokkal több volt. A tavalyi szezonhajrához képest jobban érzem magam az autóban, jó a tempóm és magabiztos vagyok. Várom a következő hétvégét” – magyarázta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: