DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappent is meglepte a Red Bull tempója

A holland hihetetlennek nevezte a Mexikói Nagydíj időmérőjén elért pole-pozícióját, amire a mögötte leintett ferraris párosnak is esélye lett volna, ha nem hibázik bele a körébe. A top három nyilatkozata.

Max Verstappennel a volánnál idei második pole-pozícióját szerezte meg a Red Bull a Mexikói Nagydíjon, ezzel letaszította az utóbbi hétvégék kvalifikációin domináló Ferrarikat az élről. A holland pilóta maga is meglepődött autója tempóján, ilyen jó eredményben inkább csak bízott, semmint számított rá.

 mexiko-top3-kvali



„Ez egy érdekes nap volt, hihetetlen, hogy az élen zártunk. Az utóbbi néhány verseny óta tudjuk, mennyire gyors a Ferrari az egyenesekben, de visszatértünk. Nagy köszönet a csapatnak, a háttérben mindenki keményen dolgozik. Ma megmutattuk, mennyire gyorsak vagyunk. Még ha a rajtnál történik is valami, szerintem akkor is rendben leszünk, hiszen jó az autónk a hosszú etapokon” – nyilatkozta a holland Q3 után.

A második helyezett bő két és fél tizedmásodperces hátránnyal az utóbbi négy futamon pole-pozíciós Charles Leclerc lett, akinek nem sikerült tökéletesen az időmérője. „Az első köröm egész jó volt. A másodikra változtattunk az autón, ami az egyes szektorban segített, de az utolsóban megcsúsztam, így minden előnyömet eldobtam. A Red Bull különösen Maxszel borzasztóan gyors volt, de a verseny holnap lesz. A rajt nagyon fontos, remélhetőleg az egyenesbeli előnyünket ki tudjuk használni.”

Harmadiknak a másik ferrarist, Sebastian Vettelt intették le, aki Valtteri Bottas utolsó kanyarban elszenvedett balesete miatt szintén nem tudta megmutatni, mire képes száz százalékon.

„Az első körömben hibáztam, így tudtam, hogy a másodikban javíthatok. Sajnos jött a sárga zászló, így a körömnek annyi volt lett, pedig benne volt egy kicsivel jobb eredmény. Holnap reménykedünk a jó rajtban. A verseny hosszú lesz, nagy terhelést fognak kapni a fékek és a hűtés, és a gumihelyzet is érdekesen fog alakulni. Azt hiszem, hogy az első hat közepeseken rajtol, érdekes lesz, kié bírja majd a legtovább.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: