DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Orosz üzemanyagpartnerre válthat a McLaren

Egyre hangosabbak a hírek, melyek szerint hiába kötött öt évre szóló szerződést a McLaren és a Petrobras, a brazil kormány közbelép és semmissé teszi az üzletet. Egy orosz olajtársaság válthatja őket.

Már tavasz óta terjed a hír a paddockban, hogy a McLaren és a Petrobras által megkötött 163 millió fontos szponzori egyezség nem nyerte el a tetszését a brazil kormánynak, amely nem mellesleg az olajvállalat tulajdonjogának 64%-át birtokolja.

Ennek megfelelően a brazil kormány már hónapok óta keresi a kibúvót a megállapodás alól, így hiába az öt esztendőre megkötött szerződés, a McLaren már az első év végén elveszíthető üzem- és kenőanyagbeszállítóját, ezzel együtt pedig egyik legfőbb szponzorát.



Viszont az orosz sajtóban felröppent egy hír, mely szerint a moszkvai székhelyű Lukoil lehet a McLaren Formula-1-es csapatának új beszállítója és támogatója. A helyi Championat lap arról is ír, hogy a felek már túl is vannak néhány megbeszélésen, melyek az orosz Nagydíj alatt voltak esedékesek.

Egyelőre még az sem nyert megerősítést, hogy a Petrobras és a McLaren szakítanak, így még talán korai arról beszélni, hogy új üzemanyagbeszállítót talált magának a wokingi istálló, azonban ez egy elég konkrét híresztelés, mely nem tűnik légből kapottnak. Könnyen lehet, hogy 2020-tól a Lukoil logói díszelegnek majd a narancssárga autókon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: