DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Button szerint lesznek még itt izgalmak

A 2009-es világbajnok szerint Az F1-ben hiába áll idén is a Mercedesnek a zászló, a versenynaptárban most olyan pályák következnek, amelyek könnyedén megkavarhatják a világbajnokság állását.

2014 óta folyamatosan a Mercedes diktálja a tempót a Formula-1-ben, és ez idén sincs másképp, ám hiába a német istálló dominanciája, Jenson Button szerint idén még várható izgalmasabb időszak a sorozatban. A brit meglátásai szerint a következő két versenyhétvége könnyedén megkavarhatja a száguldó cirkusz pakliját, ám a Mercedes elleni harcban érdekes módon nem a Ferrari pilótáit látja a legesélyesebb kihívóknak.

 button-portre-20161



"Az a jó, hogy Monaco következik. Ez is egy olyan pálya, amelyen várhatóan erős lesz [a Mercedes], de ott lesz a Red Bull-lal Max Verstappen is, akiről tudjuk, hogy mennyire gyors az utcai pályákon. Ha az időmérőn nem megy falnak, akkor felveheti velük a kesztyűt. Aztán ott van Montreal is. A következő néhány verseny biztosan megkavarja a bajnokságot, ez pedig befolyásolja az érintett csapatok és a Mercedes pilótáinak hozzáállását" - jósolta Button.

A Monacói Nagydíjon a Mercedes utoljára 2016-ban aratott győzelmet, 2017-ben Sebastian Vettel, 2018-ban pedig Daniel Ricciardo nyert. Kanadában már kissé más a helyzet, ott 2015 és 2017 között minden évben Lewis Hamilton győzedelmeskedett, veretlen szériáját 2018-ban Vettel szakította meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: