DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ricciardo mindenkit türelemre int

Az ausztrál F1-es pilóta szerint az emberek hajlamosak úgy kritizálnia versenyzőket, ahogy a focistákat szokták, pedig bizonyos folyamatoknak egyszerűen időt kellene adni.

Sebastian Vettelhez hasonlóan nehéz helyzetben van az idén Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo. A széles mosolyú ausztrál egyrészt közel egy éve nem állt pódiumon, másrészt az új csapatánál sem sikerült zökkenőmentesen az átállás, egészen a harmadik versenyig kellett arra várnia, hogy meglássa a kockás zászlót. Ez a hullámvölgy felvetette az emberekben a kérdést, vajon mi történik a tavaly még az élmezőny részét képező pilótával, amire Ricciardo az emberek magas elvárásait kezdte fejtegetni.

 ricciardo-action-20191



„Képzeljék el, például fociban valaki mesterhármast ér el, aztán a következő két meccsen egy gólt sem lő. Mindenki azt kérdezi, ’mi történt?’. Az élsportolókkal szemben mindig ott van az elvárás, hogy minden egyes nap a topon kellene lennünk. Ez nem dühít, megértem, elfogadom” – idézte a reakcióját az Autosport.

Ricciardo az ausztráliai rajtbalesete és a bahreini műszaki hibája után Kínában végre (a hetedik helyen) befejezte a versenyt, így jelenleg pontegyenlőséggel a tizedik helyen áll csapattársa, Nico Hülkenberg mellett. Szerelői és mérnökei miatt kifejezetten örül az eredménynek. „A srácok miatt jó érzés. Engem idén itt intettek le először, szóval jár a pacsi nekik.”

„A legfőbb az, hogy tudom, mit kell tennem. Az emberek időnként türelmetlenné válnak, de amíg én magam tudom, hogy jó irányba tartok, addig minden rendben. Tisztában vagyok vele, hogy régen álltam a dobogón, de nem felejtettem el vezetni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: