DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ex-sauberes a Mercedes új fejlesztőpilótája

Továbbra is a Formula-1 környékén sertepertél Esteban Gutierrez, akit előléptettek a Mercedesnél: szimulátorosból lett fejlesztő, de Esteban Ocon mellett pozíciója inkább csak névleges.

A Saubernél két, majd – egy szezon kihagyás után – Haasnál egy évet töltő Esteban Gutierrez már 2018-ban csatlakozott a Mercedes kötelékéhez, akkor azonban még csak a szimulátoros versenyző státuszában. A futólag Formula-E-ben és IndyCarban megforduló mexikói pilóta célja az volt, hogy másodszor is visszatérjen a királykategóriába.

Saját állítása szerint Gutierrez a Williamsszel is tárgyalásban állt az üléssel kapcsolatban, melyet végül Robert Kubica kapott meg. A visszatérés végül nem sikerült, Gutierrez azonban szorosabbra fűzi kapcsolatát a Mercedesszel: a csapat fejlesztőversenyzője lesz.



„Büszkén jelentem be a folytonosságot a Mercedes-AMG F1-gyel” – írta a Twitterre Gutierrez. „Idén a Mercedes fejlesztőversenyzője leszek, a célom pedig az, hogy segítsem őket harcolni zsinórban hatodik világbajnoki címükért.”

Amint az Autosport lap rámutat, Gutierrez pozíciója inkább csak formális lesz: a valódi szerep a tartalékpilóta Esteban Oconnak jut. Amellett, hogy ő utazik a versenyhétvégékre, teszteken is részt vehet, ellentétben a mexikóival.

A közismerten nagy szponzortámogatással rendelkező Gutierrez 2015-ben a Ferrarinál töltött be tartalékpilóta státuszt, ennek a kapcsolatnak is köszönhette lehetőségét a Haasnál. Azóta tendenciává vált a Scuderiánál, hogy a körforgásból frissen kikerült versenyzőt igazolnak a fejlesztőcsapatba: tavaly Danyiil Kvjatot, idén Pascal Wehrleint és Brendon Hartley-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: