DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: Egészségügyi okok miatt távozik a Ferrari elnöke

Szombat este közleményben erősítették meg, hogy Sergio Marchionne azonnali hatállyal elhagyja a Fiat és a Ferrari vezetői pozícióját – műtét utáni komplikációk miatt nem tudja folytatni a munkáját.

Mi is beszámoltunk azokról a híresztelésekről nap közben, hogy a tervezettnél hamarabb távozhat elnöki pozícióiból Sergio Marchionne, a Fiat és a Ferrari első embere. A hírek szerint egy nemrégi vállműtét utáni komplikációk miatt romlott a szakember egészségügyi állapota, emiatt nem tudja a továbbiakban elvégezni a feladatát.

marchionne-ferrari-dppi-1



Nos, szombat este megérkezett a hivatalos közlemény, amelyben a Ferrari hivatalosan is megerősíti, hogy Marchionne azonnali hatállyal távozik az elnöki pozíciójából. A maranellói gyár vezértanácsa John Elkannt nevezte meg elnökének, egyúttal azt javasolják a részvényeseknek a rövidesen sorra kerülő ülésen, hogy Louis C. Camillerit nevezzék ki elnök-vezérigazgatónak.

Camillerit már most is felruházták azokkal a jogkörökkel, amelyekkel a Ferrari folyamatos működését biztosíthatja. Hasonló a helyzet a Fiatnál is: az ő közleményük konkrétan meg is említi az operáció utáni komplikációkat, Marchionne helyét pedig Mike Manley veszi át a vállalat elnök-vezérigazgatójaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: