DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Ricciardo pengeélen táncol

A korábbi F1-es pilóta, Mark Webber úgy érzi, hogy ausztrál honfitársa egyszerre kényes és áldásos szituációban van, miután szerződése év végén lejár jelenlegi munkaadójánál.

A Red Bull-os Daniel Ricciardónak lassan tárgyalóasztalhoz kell ülnie jelenlegi csapatával, ha időben egyezségre akarnak jutni az ausztrál jövőjét illetően. Mint ismeretes, Ricciardo kontraktusa az idei szezon végeztével lejár, Webber azonban úgy véli, hogy honfitársa akár még jól is kijöhet ebből a szituációból.

Ricciardo



„Pengeélen táncol, ez nem kérdés. Minden pilóta karrierjében eljön az a pont, amikor tárgyalnia kell a lejáró szerződéséről, és jelenleg forrósodik a levegő a csapat körül. Már átéltem a stabilitást, és azt is, amikor az egész közepén csak beadod a derekad, és nyilvánvalóan táncoltam pengeélen is, amikor arra vártam, hogy megújítsuk a szerződésem, de vagy én, vagy a csapat hezitált. Végül azonban mindez nem számít, amikor felhúzzuk a sisakot, nem lehet hatással ránk akár ötéves, akár ötperces szerződéssel bírunk, bizonyítanunk kell, és a csapat látja ezt.”

„Mindent mérnek manapság, nincs hova rejtőznünk, ami jó hír számára, mert így ki tudják szűrni a búzát a pelyvából. Ezért volt eddig is hosszú karrierje és állnak előtte még hosszú évek, mert megérdemli, hogy ott legyen.”

Webber értelemszerűen nem gondolja, hogy Ricciardo F1-es jövője veszélyben lenne. „Biztos a helye a Formula-1-ben, csak az a kérdés, hogy egy abszolút tökéletes csapatot akar 2019-ben, és az elsőséget azokban a csapatokban szeretné-e megszerezni. Mert ez az, amit szeretne elérni.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: