DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Jövőre is lesz városi F1-es show, de nem Londonban

Akárcsak az idei Brit Nagydíj előtt Londonban, 2018-ban is sor kerül majd egy utcai F1-es parádéra, de ezúttal egy másik városban, egy másik ország versenyének promóciójaként.

A 2017-es F1 Live hatalmas sikert aratott, hiszen Lewis Hamilton kivételével minden Forma-1-es pilóta részt vett rajta az aktuális mezőnyből. A versenyzők csapataik korábbi autóival körözhettek a Trafalgar-tér környékén, a kilátogató tízezrek pedig a gumikat füstölő gépek mellett számtalan koncertet is megtekinthettek a Brit Nagydíj felvezetéseként. Az esemény szívélyes fogadtatásán felbuzdulva a sportág vezetői már most bejelentették, hogy jövőre is sor kerül a show-ra, méghozzá Marseille-ben, a naptárba tíz évnyi szünet után visszatérő Francia Nagydíj előtt.



„Nagy show-t rendezünk majd Marseille-ben, a versenyt megelőzően, valami olyasmit, mint amilyen Londonban volt idén Silverstone előtt” - idézte a Motorsport a Francia Nagydíj igazgatóját, Gilles Dufeigneux-t. „Ami magát a versenyt illeti, kialakítunk majd egy olyan szurkolói zónát, mint amilyet ebben az évben a Spanyol Nagydíjon láthattak először. Silverstone-ben és Spában is nagyon meggyőző volt.”

„A múlt héten Mexikóban jártunk, ahol hasonló tapasztalatokat szereztünk, ezzel pedig a pilóták is egyetértenének. Nagyon profi volt az egész. A szurkolói zónákban lehet szimulátorozni, kereket cserélni, kockás zászlót lengetni, és F1-tematikájú rajongói ajándékokat vásárolni. Az új promóterek mindent megtesznek azért, hogy az F1 még népszerűbb legyen.”

Dufeigneux elmondta, hogy a marseille-i show pontos dátuma még kidolgozás alatt áll, de egészen biztos, hogy a június 24-i verseny előtti héten rendezik majd valamikor. „Fontos számunkra, hogy bevonjuk Marseille nagyvárosi területét” - tette hozzá az igazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: