DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Új betétsorozatot kaphat az F1

Azt már megszokhattuk, hogy a száguldó cirkuszt Európában a GP3-F2-Porsche Szuperkupa hármas követi, de hamarosan egy új széria csatlakozhat a sportághoz Ázsiában.

Az ausztrál Supercars-sorozat vezérigazgatója, James Warburton kihagyja a hétvégi Wilson Security Sandown 500-ast, ugyanis Szingapúrba utazik, hogy a városállamban tárgyaljon az F1 vezetőivel egy jövőbeli együttműködésről. Warburton célja nem más, mint hogy a széria a száguldó cirkusz egyik hivatalos betétsorozata legyen.



A széria az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén, Melbourne-ben évről évre képviselteti magát, ám a speedcafe.com értesülései szerint a Szingapúri, Kínai és Japán Nagydíjakon, valamint más, jövőben bemutatkozó ázsiai versenyeken is szerepet kaphat a kontinensnyi ország legnépszerűbb autós bajnoksága. Egy bennfentes F1-es szakember úgy vélekedett, hogy a Supercars lenyűgözte a Forma-1 vezetőit Melbourne-ben, így minden esély megvan az együttműködés kiterjesztésére.

Warburton nem csak az F1 vezetőivel fog tárgyalni, hanem asztalhoz ül más, régióba tartozó országok képviselőivel (például Thaiföld és Indonézia) is, jövőbeli futamrendezés esélyeiről beszélni. Sőt, a Malajziai Nagydíjat idén utoljára rendező Sepangból is érkeznek Szingapúrba, ahol azt tervezik, hogy (részben) a Supercarsszal, mint nemzetközi sorozattal kívánják helyettesíteni a Forma-1-et.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: