DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher saját kérése miatt van a titoktartás

Lassan három és fél éve történt Michael Schumacher súlyos síbalesete, ám pontos állapotáról azóta sem tudunk semmi konkrétat. Ez még korábban Schumi saját kérése volt.

Amikor 2013. december 29-án a hétszeres világbajnok Formula-1-es legenda egy franciaországi síparadicsomban szerencsétlenül járt és komoly fejsérülést szenvedett, minden megváltozott Schumacher életében. Onnantól egyetlen fénykép vagy videofelvétel sem készült, szűkszavú közleményekben időnként tájékoztatott minket Sabine Kehm menedzser a pilóta állapotáról.

Ez azonban nem volt akkora meglepetés, mivel Michael Schumacher mindig is elkülönítette a magánéletét az autós és motoros pályafutásától. Egyik példa erre, hogy Schumacher a gyerekeiről sem közölt lépten-nyomon fotókat és információkat, volt, hogy évek teltek el, mire egyáltalán beszélt róluk.

Schumi saját kérése a csendes magánélet


Sabine Kehm a Redaktion Netzwerk Deutschland című műsorban külön megemlítette, hogy már jóval a baleset előtt az volt Schumacher kérése, hogy a privát élete (beleértve a családtagokat is) minden körülmények között a sajtótól elzártan kezelendő, ahogy az korábban is történt. Kehm szerint a „rádiócsend” ezután is folytatódni fog, mivel az érintett saját kérése ez.

„Michael következetesen világos határvonalat húzott a publikus és privát élete között, ez korábban nem is okozott problémát sem a rajongóknak, sem a médiának. Maga kérte magánéletének védelmét a kíváncsi szemek elől” – nyilatkozta Sabine Kehm.

Amit az elmúlt közel 3,5 év alatt megtudhattunk, nem túlságosan szívderítő. Massa, Todt és más, Schumacherhez közel állók, akik személyesen láthatták lábadozása közben, nem optimisták. Az eddigi nyilatkozatok alapján a hétszeres világbajnok legenda nem tud (egyelőre) beszélni, önálló életet élni, de bizonyos kommunikációra képes és tudatánál van. Sajnos olyan komoly ütés érte az agyát, amitől nagy kiterjedésű bevérzések keletkeztek. A kómából is nagyjából fél év után tért magához, de agysérülésének mértéke sajnálatos módon nagyon kiterjedt lehet. Vannak, akik már feladták a reményt, hogy Schumi valamikor is felépülhet, vannak, akik még bíznak a csodával határos gyógyulásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: