DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Új főszponzor a McLarennél, lila lett az autó

A McLaren hosszú idő után tett szert ismét főtámogatóra egy brit édességgyár személyében - több mint húsz éve nem szerepelt lila autó az F1-ben. Ilyen, és ehhez hasonló átverésekkel már szombat reggel tele volt az internet, melyekből összegyűjtöttünk nektek egy csokorra valót.

Maldonado visszatér a Sauberrel

A thejudge13.com nevű weboldal azt írja, hogy a hinwili alakulat olyan pilótát akar a csapatában látni, aki tapasztalt, és harcban lehet a pontszerzésért, ezért a venezuelai leigazolása mellett döntöttek, aki egész évre átveszi Pascal Wehrlein helyét. Maldonado szerződése elvben csak erre az évre szól, ám opciós joggal 2018-ra – a portál szerint a Saubertől kiebrudalt német a Renault-nál kaphat állást, ahol egyre nagyobb a nyomás Jolyon Palmeren.

Radikális szabályváltozásokat akar a Liberty Media

Az F1 új többségi tulajdonosának képviseletében a sportág új vezetése is ott volt Melbourne-ben, akik azonban nem voltak megelégedve azzal, hogy mindössze néhány előzést láttak a pályán, és hogy az szolgáltatta a legnagyobb érdeklődést, hogy két autó rózsaszín festést kapott. Ennek kiküszöbölése érdekében a következő módosításokat akarják életbe léptetni: fordított rajtrács, a leglassabb tíz autó húsz másodperces előnnyel kezdheti a futamot, valamint az időmérő két leggyorsabb csapatának plusz egy kötelező kiállást kell teljesítenie.



Bernie Ecclestone és Ron Dennis csapatot indít 2018-ban

A Motorsport-Total.com értesülései szerint az F1-ből a holtszezonban eltávolított két nagy öreg összefogott, és saját alakulattal akarja meghódítani a sportágat a következő évben. Az ehhez szükséges licenckérelmet most nyújtják be az FIA-hoz, a portál pedig azt is tudni véli, hogy a két üzletember a néhai Manor romjain, Honda-motorokkal felturbózva szeretné elindítani a vállalkozást.

Emoji-kormány a Formula-E-ben

A hétvégi Mexikóvárosi ePrix-n vadonatúj kormányt mutat be az elektromos sorozat: az új eszköz a megszokott jelzések helyett emoji-alapú lesz, melynek két célja van. Az egyik, hogy közelebb hozza a fiatal generációt a sportághoz, a másik, hogy ennek köszönhetően sokkal több információt lehet rajta megjeleníteni. Az újítást egy pilóta próbálhatja ki, méghozzá az, aki utolsó helyen végez a hétvégi FanBoost-szavazáson.

Nagy változásokra készül Silverstone

A brit F1-es pálya videoösszeállításban jelentette be, hogy milyen újítások várhatóak a július futamtól kezdődően. Az ex-F1-es pilóta David Coulthard, Jolyon Palmer, Rob Smedley és a kétszeres BTCC-bajnok Jason Plato fedte fel, hogy az óra járásával ellentétesen fognak versenyezni a pilóták. A Williams a változást aszimmetrikus aerodinamikai elemekkel szeretné kiküszöbölni, a szervezők pedig külön aszfaltréteget vittek fel a pályára a jobb kanyarodás érdekében. A silverstone-i pályabírók még külön oktatásban is részesültek, hogy hogyan lengessék zászlóikat ellentétes irányban.

Hamilton visszavonul, Alonso veszi át a helyét a Mercedesnél

Az egyik legnagyobb mezőnybeli változást a grandprix247.com lengette be: Lewis Hamilton nem tudta megemészetni, hogy Melbourne-ben alulmaradt a győzelemért folytatott harcban, ezért úgy döntött, kiszáll az F1-ből, hogy a zenélésre koncentráljon. A brit pilóta hamarosan piacra dobja Jay-Z-vel közösen készített albumát, a Still I Rise in the Fast Lane-t. Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója nem késlekedett sokat, és azonnal leigazolta Fernando Alonsót a stevenage-i helyére – hivatalos bejelentés hétfőn, Stuttgartban várható.

Rosberg visszatér Bottas helyére

A pilótapiaccal kapcsolatos másik hír, melyet a formulaspy.com hozott le, az elmúlt hónapokban is szalagcímek tömkelegét kapó Nico Rosberggel és Valtteri Bottasszal kapcsolatos. A német állítólag megunta az otthonülést, ezért a Kínai Nagydíjon már ő fog versenyezni a finn helyén a Mercedesnél.

Lilára festették a McLarent

A wokingiaknak hosszú idő után végre sikerül főszponzort találniuk a brit édességgyártó cég, a Cadbury személyében, melynek köszönhetően az autók külseje is megváltozik majd. „A szín módosítása jól jelzi az új partnerkapcsolat erősségét, és a Cadbury elkötelezettségét” – idézte Zak Brownt, a McLaren vezérigazgatóját a Badger GP. A húsvétra eső Bahreini Nagydíjon a McLaren autói várhatóan a Cadbury Cream Egg-csokitojás festését öltik majd magukra.

Alfa Romeo néven indul a McLaren

A Ferrari ügyeiben járatos olasz blogger, Leo Turrini szerin a FIAT-Chrysler megegyezett a McLaren Technology Grouppal az F1-es alakulat átvételéről, melyet leányvállalatuk után ezentúl Alfa Romeo Squadra Corse néven fog indulni a sportágban. A hírek azt sugallják, hogy a wokingi tulajdonosok megelégelték a gárda gyenge teljesítményét, és szép nyereség érdekében azt sem bánták, hogy Sergio Marchionne meg akar szabadulni a legendás névtől. A csapat természetesen a Ferrari erőforrásait fogja használni, s bár Fernando Alonso örül a változásnak, még nem biztos, hogy 2018-tól abban a vörösben szeretné folytatni pályafutását, melyet három évvel ezelőtt levetett magáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: