DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Rocky: A Red Bull versenyképes lesz 2017-ben

A Milton Keynes-i F1-es istálló fő versenymérnöke a teszteken látott hibák ellenére bízik benne, hogy alakulata jó helyzetben van ahhoz, hogy erős eredményeket érjen el idén.

A Red Bull nem zárja szívébe a Barcelonában látottakat: bár Max Verstappen a negyedik leggyorsabb időre volt képes csapatokra lebontva (egyénileg a hatodik lett), a csapat sokkal kevesebb időt töltött pályán a tervezettnél azzal az RB13-as modellel, melyről azt hirdették, hogy „balszerencsét hoz másokra”. Nos, egyelőre visszafelé sült el a babonás játék, hiszen csak a hetedik legaktívabb alakulatnak bizonyultak a két gyakorláson – az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy többnyire a Renault erőforrásaival akadt probléma.



Guillaume „Rocky” Rocquelin, a Red Bull fő versenymérnöke a negatív tapasztalatok ellenére magabiztosan tekint csapata jövője elé: „Ami a tesztet illeti, összességében elértük, amit akartunk” – idézte a franciát az F1i.com. „Szerettünk volna néhány hosszú etapot teljesíteni, és megérte feláldozni némi időt annak érdekében, hogy minden simán menjen. Persze volt néhány gikszerünk, de ez természetes egy új autó esetében, és tudjuk, hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket. Melbourne előtt intenzív időszak vár ránk – egyébként minden csapatra –, hiszen fel kell dolgozni az információkat, és azonnali megoldásokat kell találni a hibákra.”

A Red Bull 684 kört tett meg a barcelonai nyolc nap alatt, ez pedig kevesebb, mint amit a Mercedes, a Ferrari, a Williams, a Sauber, a Force India és a Haas teljesített. Rockynak ennek ellenére nincsenek kétségei csapata esélyei felől. „Vajon versenyképesek lehetünk? Úgy vélem, igen” – mondta a francia. „Elégedettek vagyunk az autó egyensúlyával és teljesítményével is. Néhány csapat meggyőző köridőkre volt képes, de ez nagyon sok tényezőn múlhat, ezért nagyon nehéz megmondani a tesztek alapján, hogy ki hol áll.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: