DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Willi Weber: Tényleg cirkusszá fog válni a száguldó cirkusz

Michael Schumacher korábbi menedzsere sokakkal ellentétben egyáltalán nincs meggyőződve arról, hogy a Bernie Ecclestone helyét átvevő Liberty Media megváltást jelentene a Formula-1 számára.

Modernebb, közönségbarátabb, 21. századi szemléletmódot ígérnek a Libery vezetői az F1 számára, amelynek jelei bizonyára már idén érződni fognak, de egy átfogóbb átalakulás kivitelezéséhez persze még évek kellenek majd. Chase Carey és csapata szeretné fokozni a nézők számára nyújtott élményt a televíziók előtt és a helyszínen is, hogy az egyszeri rajongó is a sport közegének szervesebb részeként érezhesse magát.

A Schumacher testvéreket pályafutásuk zömében menedzselő Willi Weber azonban nincs elragadtatva ezektől az ígéretektől, lévén szerinte az F1 vonzerejéhez mindig is nagy részben hozzájárult, hogy egy zárt, érinthetetlen, profizmust sugárzó sportnak mutatta magát.

f1-hamilton



„Az amerikaiak minden sportból cirkuszt csinálnak” - idézi az aggodalmaskodó Webert a Bild. „Most minden versenyt nagy eseménnyé akarnak tenni, híres színészeket hívnak vendégül, és közelebb engednék a rajongókat a tűzhöz, mint Ecclestone ideje alatt bármikor is voltak.”

„De az amerikai nézők sohasem fognak küzdeni egy Formula-1-es jegyért, inkább elmennek máshova. Attól tartok tehát, hogy a Formula-1 el fogja veszíteni prémium státuszát és az ezzel járó érzetet. Az új tulajdonosok nem érzik át a versenyzés szenvedélyét, ők csak pénzt akarnak keresni.”

Érdekes visszaemlékezni, hogy az elmúlt években éppen Ecclestone-t érte gyakran az a vád, hogy csak az anyagi haszon motiválja az F1 ügyeinek egyengetése során. Valószínűleg ezúttal is csak az idő fogja megmondani, hogy jogosak-e Weber félelmei.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: