DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hivatalosan is üzemanyag-beszállítót váltott a McLaren

A wokingi alakulat hosszú idő óta az ExxonMobil partnere volt az F1-ben, ám a 2017-es szezonra már új olajcéggel együtt készülnek.

Miután az amerikai ExxonMobil olajvállalat a Red Bull oldalán folytatja Forma-1-es tevékenységét, régóta sejteni lehetett, hogy a McLaren a „hazait” választja a BP/Castrol révén. Pénteken hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a wokingiak velük folytatják tovább: „A McLaren, a BP és a Castrol közötti megegyezés olyan márkák részvételével jött létre, melyek ugyanazt a szenvedélyt tanúsítják az innováció iránt” – nyilatkozta Jonathan Neale, a McLaren Technology Group vezérigazgatója.



„A McLaren-Honda globális platformot biztosít a Castrol számára, hogy fejlett üzemanyag-technológiáját még ismertebbé tegye” – mondta a brit. A 2017-es szezontól nem csak a McLaren, hanem a Renault is a brit vállalat termékeit fogja használni, mely megállapodást néhány héttel ezelőtt jelentettek be, a az olajcég azonban nem csak a McLaren F1-es, hanem közúti autókkal foglalkozó programjának is partnere lesz.

„A McLaren Automotive és a Castrol közötti kapcsolat fontos lépés azon az úton, melyen a lehető legjobb és leghatékonyabb teljesítményt szeretnénk kisajtolni az szuper- és sportautóink erőforrásaiban” – mondta Mike Flewitt. „Ebben nem csak a Castrol által szolgáltatott üzemanyagok játszanak majd nagy szerepet, hanem a jövőbeli motorgenerációk is” – tette hozzá a McLaren Automotive első embere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: